LarsUlv
Norbrygg-medlem
Jeg får besøk til helgen av en kamerat og han vil brygge Bayer!
Så da blir det Bayer, eller Münchener Dunkel som det heter på Norbryggsk.
Typedefinisjon her.
Vi brygger en batch på ca 25 liter til etter kok og jeg ønsker å legge meg mot nederste grense for ABV. Altså rundt 4,8%
Koker i 90 minutter og så leker jeg med å gjøre en juksedekoksjon kvelden før ala @Bårdd Pilsnermalt i munich dunkel
Har ikke tid til gjærstarter, så da må det bli tørrgjær.
Saflager S-23 eller W-34/70
Hva blir det rette valget her mon tro?
OG 1.050
FG 1.015 (83% utgjæring, basert på tall fra produsent på de to gjærstammene over her )
ABV 4,7%
EBC 28
IBU 25
Malt:
3,2 kg Munich Malt 2 - 20 EBC (Ireks)
1,5 kg Pilsner Malt (Bonsak)
0,09 kg Carafa Special 3 (Weyermann)
Humle:
60 g Tettnang 3% @ 60
25 g Tettnang 3% @ 15
Gjær:
X antall pakker S-23 eller W-34/70
Edit: justert litt på oppskriften etter diskusjon med meg selv
Edit2: korrigert fra 900 gram til 90 gram Carafa
Så da blir det Bayer, eller Münchener Dunkel som det heter på Norbryggsk.
Typedefinisjon her.
Vi brygger en batch på ca 25 liter til etter kok og jeg ønsker å legge meg mot nederste grense for ABV. Altså rundt 4,8%
Koker i 90 minutter og så leker jeg med å gjøre en juksedekoksjon kvelden før ala @Bårdd Pilsnermalt i munich dunkel
Har ikke tid til gjærstarter, så da må det bli tørrgjær.
Saflager S-23 eller W-34/70
Hva blir det rette valget her mon tro?
OG 1.050
FG 1.015 (83% utgjæring, basert på tall fra produsent på de to gjærstammene over her )
ABV 4,7%
EBC 28
IBU 25
Malt:
3,2 kg Munich Malt 2 - 20 EBC (Ireks)
1,5 kg Pilsner Malt (Bonsak)
0,09 kg Carafa Special 3 (Weyermann)
Humle:
60 g Tettnang 3% @ 60
25 g Tettnang 3% @ 15
Gjær:
X antall pakker S-23 eller W-34/70
Edit: justert litt på oppskriften etter diskusjon med meg selv
Edit2: korrigert fra 900 gram til 90 gram Carafa
Sist redigert: