"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

Hvis du vil ha masse kattepiss så bruk en del Simcoe. 4MMP er den "aktive-kattepiss-ingrediensen" i humler. Der kan du også google litt for å finne ut av hvilke humler som har masse 4MMP. Det er en thiol, en svovelforbindelse.

Det forstår seg. Simcoe er jo en av de tre i Vestkyst:).

Egentlig er det jo meningsløst å brygge noe annet enn det ølet:D!
 
Det forstår seg. Simcoe er jo en av de tre i Vestkyst:).

Egentlig er det jo meningsløst å brygge noe annet enn det ølet:D!

Jeg synes single-hops er artig og jeg. Du som er rimelig ekspert på perfekte maltbaser kan jo og få noe ekstra ut av SH tenker jeg. I steden for å dosere forskjellig malt-typer i en grist, så kan du tenke på hvordan dosere en og samme humle mtp koketid/tørrhumletid.
 
Jeg synes single-hops er artig og jeg. Du som er rimelig ekspert på perfekte maltbaser kan jo og få noe ekstra ut av SH tenker jeg. I steden for å dosere forskjellig malt-typer i en grist, så kan du tenke på hvordan dosere en og samme humle mtp koketid/tørrhumletid.

Stort sett har jeg ikke likt amerikanske single hop-øl. Men det er vel dumt å gjøre et dogme ut av det. Og jeg brygger jo kanskje mer sh-øl enn øl med kombinasjoner - men det er i engelske eller tyske stiler. Det er noe annet, men de gir jo rik anledning til å se på hva som skjer når du tilsetter ved ulike tidspunkter. Skjønt jeg kal ikke skryte på meg et veldig reflektert forhold til det:(.

Det single hop-ølet jeg faktisk kunne tenke meg å brygge, er Arrogant Bastard. Noe så vanvittig som å bruke akkurat Chinook i et sånt øl er i seg sjøl grunn til å være positiv til det. Og så er det jo godt!
 
1,042 OG
1,008 FG
4,5% ABV

70% pils
30% flaka mais
Galena @ 90min til 19 IBU
WLP940 Mexican Lager, 10C

Blir dette en grei klon av Corona mon tro? Jeg drikker ikke originalen engang men har kompiser som kun drikker denslags som fortjener en god fest :p
 
1,042 OG
1,008 FG
4,5% ABV

70% pils
30% flaka mais
Galena @ 90min til 19 IBU
WLP940 Mexican Lager, 10C

Blir dette en grei klon av Corona mon tro? Jeg drikker ikke originalen engang men har kompiser som kun drikker denslags som fortjener en god fest :p

Si meg hvem du omgås, og jeg skal si deg hvem du er:D.

Oppskrifta ser grei ut for meg. Bare pass på å få fersk mais.
 
1,042 OG
1,008 FG
4,5% ABV

70% pils
30% flaka mais
Galena @ 90min til 19 IBU
WLP940 Mexican Lager, 10C

Blir dette en grei klon av Corona mon tro? Jeg drikker ikke originalen engang men har kompiser som kun drikker denslags som fortjener en god fest :p

Tror du kan sjekke ut flaket ris og. Corona gir ikke så veldig uber-distinkt mais-preg, så ris er nok en av greiene vil jeg tro.
 
Kjøpte en 25kg sekk med mikronisert mais på Felleskjøpet i dag så håper da den er fersk. Bryggselv var tom og FK var så billig :p
 
Eller «Varmebehandlet og valset mais» som FK kaller det:p altså samme som flaket mais hos bryggebutikkene til 1/3 av prisen
 
1,042 OG
1,008 FG
4,5% ABV

70% pils
30% flaka mais
Galena @ 90min til 19 IBU
WLP940 Mexican Lager, 10C

Blir dette en grei klon av Corona mon tro? Jeg drikker ikke originalen engang men har kompiser som kun drikker denslags som fortjener en god fest :p

Har brygget noen ganger lyse lagere med 940 selv med ABV i 4-4,5 området. Min erfaring er at det blir veldig lite smak på dette med denne gjæren. Som White Labs skriver; "From Mexico City, this strain produces clean lager beers with a crisp finish. It keeps drinkability on the forefront while allowing malt and hop flavors and aromas to be background notes. A great strain choice for light-style lagers like Vienna-style." Personlig har jeg skrinlagt denne gjæren på lette ting, og kommer nok til å prøve 840 neste gang jeg går løs på noe slikt igjen.
 
Eller «Varmebehandlet og valset mais» som FK kaller det:p altså samme som flaket mais hos bryggebutikkene til 1/3 av prisen

Damn, da lyver internett, eller at FK bruker ordet feil. Jeg googlet det og det jeg fant var "redusert til pulver". Trodde FK hadde kommet med noe nytt da du sa mikronisert.
 
Har brygget noen ganger lyse lagere med 940 selv med ABV i 4-4,5 området. Min erfaring er at det blir veldig lite smak på dette med denne gjæren. Som White Labs skriver; "From Mexico City, this strain produces clean lager beers with a crisp finish. It keeps drinkability on the forefront while allowing malt and hop flavors and aromas to be background notes. A great strain choice for light-style lagers like Vienna-style." Personlig har jeg skrinlagt denne gjæren på lette ting, og kommer nok til å prøve 840 neste gang jeg går løs på noe slikt igjen.

Takk for dine erfaringer! Desverre helt perfekt for de som skal drikke dette, jeg får ha med noe annet :p
 
Sånn blei det til slutt. Tok ideen om en old school IPA-humlekombinasjon (Chinook + Cascade) med et innslag av de nyere, tropiske humlene (Idaho). Og så ofrer jeg litt Simcoe som bitterhumle. Den gir mjukere bitterhet enn Chinook, som kan være litt røff som bitterhumle.

OG 1.054, FG 1.012, 5,5 % ABV, 45 IBU. Meske på 68 + 72. 4 ts sulfat, 1 ts klorid.

Malt til 32 liter etter nedkjøling

5,0 kg pale malt (73%)
1,0 kg hvetemalt (15%)
0,6 kg Caramalt 35 (9%)
0,2 kg Crystal T50 (3%)
Humle
20 gr Simcoe @ 60
20 gr Chinook @ 10
20 gr Idaho@ 10
20 gr Cascade @ 10
20 gr Chinook @ 0
20 gr Idaho@ 0
20 gr Cascade @ 0
30 gr Chinook @ dryhop
30 gr Idaho @ dryhop
30 gr Cascade @ dryhop
Gjær
WLP 013 London Ale II
 
Sist redigert:
Lurer på å brygge en enkel og grei engelsk brown ale.
Den må være ferdig om 2 uker. Tvangskarbonerer på fat.
Hva tror folket:

MO 80,7%
Pale Crystal 5,3%
Dark Crystal 5,3%
Amber 5,3%
Pale Choc 3,5%

OG: 1.050

Humle med Challenger, aldri prøvd den før.
Gjær: Windsor.

Må bruke tørrgjær da det er usikkert om eg får brygget når eg tenker, og for enkelhets skyld.
Klarer Windsor jobben på 10-14 dager?
 
Lurer på å brygge en enkel og grei engelsk brown ale.
Den må være ferdig om 2 uker. Tvangskarbonerer på fat.
Hva tror folket:

MO 80,7%
Pale Crystal 5,3%
Dark Crystal 5,3%
Amber 5,3%
Pale Choc 3,5%

OG: 1.050

Humle med Challenger, aldri prøvd den før.
Gjær: Windsor.

Må bruke tørrgjær da det er usikkert om eg får brygget når eg tenker, og for enkelhets skyld.
Klarer Windsor jobben på 10-14 dager?

Hvilket amber malt har du? Hvis det er Thomas Fawcett, er det en god del mørkere og kraftigere enn andre, og jeg ville være forsiktig med det. Dark Crystal er også skumle greier.

Det skulle gå greit å få det ølet ferdig på to uker. Bare vær litt raus med gjæren, og sett opp temperaturen etter hvert. Vær klar over at den ikke gjærer så godt ut. Det er antakelig en god ide å meske på 64/65 grader. (Og så kan du jo gjerne legge til et dektrinasjonssteg på 70-72)

Fra datarket: "
In Lallemand’s Standard Conditions Wort at 20°C (68°F) LalBrew® Windsor yeast exhibits:
Vigorous fermentation that can be completed in 3 days
Medium attenuation and Low flocculation
Fruity and Estery flavor and aroma, typical of traditional English style ales
The optimal temperature range for LalBrew® Windsor yeast when producing traditional styles is 15°C(59°F) to
22°C(72°F)
Windsor does not utilize the sugar maltotriose (a molecule composed of 3 glucose units).
Maltotriose is present in wort in an average 10-15% of all malt worts. The result will be fuller body and residual sweetness in beer. Be advised to adjust mash temperatures according to desired result.
Fermentation rate, fermentation time and degree of attenuation are dependent on inoculation density, yeast handling, fermentation temperature and nutritional quality ofthe wort.
 
Hvilket amber malt har du? Hvis det er Thomas Fawcett, er det en god del mørkere og kraftigere enn andre, og jeg ville være forsiktig med det. Dark Crystal er også skumle greier.

Det skulle gå greit å få det ølet ferdig på to uker. Bare vær litt raus med gjæren, og sett opp temperaturen etter hvert. Vær klar over at den ikke gjærer så godt ut.

Fra datarket: "
In Lallemand’s Standard Conditions Wort at 20°C (68°F) LalBrew® Windsor yeast exhibits:
Vigorous fermentation that can be completed in 3 days
Medium attenuation and Low flocculation
Fruity and Estery flavor and aroma, typical of traditional English style ales
The optimal temperature range for LalBrew® Windsor yeast when producing traditional styles is 15°C(59°F) to
22°C(72°F)
Windsor does not utilize the sugar maltotriose (a molecule composed of 3 glucose units).
Maltotriose is present in wort in an average 10-15% of all malt worts. The result will be fuller body and residual sweetness in beer. Be advised to adjust mash temperatures according to desired result.
Fermentation rate, fermentation time and degree of attenuation are dependent on inoculation density, yeast handling, fermentation temperature and nutritional quality ofthe wort.
TF alt sammen. Har funket før i en bitter eg laget. Forsiktig, joda, men det skal jo bli en brown ale.
Hvor dårlig gjærer den ut? Meske på 65? Kan evt bruke S-04 også, men hadde vært morsomt å prøve noe nytt.
 
Tilbake
Topp