1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Miguel, 2 Feb 2017.

  1. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Jeg kan bidra med litt erfaringer fra FB-gruppa til Dark Horizon. Du er kanskje også med der? Jeg brygget min egen klone som er ganske lik oppskriften din.

    Stort sett alle brukte WLP007, som har litt bedre utgjæring enn A10, i hvert fall på papiret. Noen valgte å droppe amigase-tilsetningen (WLN4100), og klarte allikevel å nå FG 1025.

    Tilsetter du WLN4100, må du regne med en ekstrem utgjæring. Jeg landet på 1002, noe som er ganske drøyt i en Imperal Stout. Tanken bak DH er at man fortsetter å fore ølet med mørkt sukker til Lalvin-gjæren kneler. I et hjemmebryggeroppsett er det rundt 18-19 %. Hos Nøgne Ø skjer det litt tidligere. Tror den siste kommersielle utgaven (DH6 – er rett rundt hjørnet) vil ligge på ca 16 % ABV. Så tilsettes enda litt mer sukker til man er fornøyd med fylden. DH-settet hadde også kaffe som en tilsetning. Tror også de har hatt eik i noen utgaver.

    Jeg tilsatte laktose slik at sluttgravity ble ca 1015. Ølet smaker meget godt allerede (brygget på forsommeren), og det blir spennende å følge utviklingen.

    Lykke til, det er lærerikt og morsomt å brygge noe såpass kraftig en gang i blant.
     
    #1901 Holmentoppen, 31 Okt 2019
    Sist redigert: 31 Okt 2019
  2. Dag Hovland

    Dag Hovland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Kom over denne sinnsyke oppskriften fra "Country House Brewing in England, 1500-1900", og må nesten spørre om noen har prøvd noe liknende, eller til og med har tips?
    Til 80 liter øl:

    2 kråker («kornkråker» for å være nøyaktig, vet ikke om det spiller noen rolle)
    1 kilo rosiner
    500 gram dadler
    ukjent mengde malt
    ukjent mengde humle kråkeølmindre.jpg
     
    NoxMulder og Ekornskurken liker dette.
  3. Pillik

    Pillik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Er det noen som har forslag på humle skjema på denne? Det er til en White IPA, ibu ca 30.

    Dansk pilsnermalt, Pale Wheat malt (Weyerman) og Carahell malt (Weyerman). Av humle er det brukt Tysk Hallerthau Herculus, Amerikansk Chinook, Amerikansk Cascade, Amerikansk Crystal og Amerikansk Citra. Gjæren er en WLP 400 fra White labs.
     
  4. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    :confused::confused::confused:
     
  5. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg vil vel si at den tyske renhetsloven hadde noe for seg...
     
  6. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    De trengte FAN vettu :) Mener jeg leste noe her inne at det ble brukt flådde rotter i gamle fat for samme grunn :)
     
    Dag Hovland liker dette.
  7. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  8. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    loebrygg liker dette.
  9. NoxMulder

    NoxMulder
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Ser grei ut den oppskrifta, får å svare til trådens mandat. Ville brukt kornkråker, hvis jeg var deg. Hold grain bill ganske enkel, du får nok karakter fra de kråkene der. EKG @ 60, 30 og litt tørrhumling. Synes en valnøtt sukker høre litt mye ut, men hver sin smak. haha.
     
    Dag Hovland liker dette.
  10. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Høres ut som en herremåltid spør du meg
     
    #1910 loebrygg, 5 Nov 2019
    Sist redigert: 5 Nov 2019
  11. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Brygget for et år siden noe engelsklignende greier med maltbasen
    88% maris otter, 3% av hhv cara aroma, cara munic 2, cara crystal 120 og cara pils.
    Er tom for maris otter nå, så hva kan vanlig pale malt "sprites opp" med, for å få til noe lignende?
    Mener jeg har cara munic, melano, red crystal, victory, speial b, samt div cara fra pils til 150 ebc.
    Og sikkert noe annet som kan finnes i rotet.
    Bittrer som sist, 2-3 hekto gammel humle i mesken:)
     
    NoxMulder liker dette.
  12. espandre

    espandre
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg ville lagt inn litt (2-3%) victory og kanskje litt melano.
     
  13. Dag Hovland

    Dag Hovland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Prøver å få en kamerat med på brygging, og han vil ha «chili porter». Tenkte å prøve noe som dette:

    OG 1,060
    Malt
    1/3 Maris Otter
    1/3 Amber
    1/3 Brown

    Humle
    1,6 g/l Fuggles 60 minutter
    0,8 g/l Tørket chili 20 minutter

    Gjær: WLP002
    Anslått FG 1,017 ABV 4,5

    Er det noe jeg burde tenke på for å balansere chilien? Mer mørk malt?
     
  14. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Blir ikke det en ganske stor mengde chili? Og abv blir heller i område 5,6% :)
     
    Dag Hovland liker dette.
  15. Gjaevert

    Gjaevert
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Østerås
    Jeg er på jakt etter en meget lettdrikkelig øl som skal på fat og kan bli ferdig og drikkeklar til juleferien.
    Etter å ha hengt litt på HomeBrewTalk har jeg endt på en "Centennial Blonde" med ABV 4,5%
    Dette bør jo være rett frem, men ville uansett spørre om noen har innspill da jeg har justert den litt opp i ABV (var org 4% blank)

    Malt
    3,7kg Pale Malt
    400g Caramel Pils
    200g Caramale Hell
    200g Vienna

    Humle
    8g Centennial @55
    8g Centennial @35
    8g Cascade @20
    8g Cascade @5

    2pk Lallemand Nottingham

    OG 1.045
    FG 1.011
     
  16. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Den ser helt grei ut, den der. Effekten av carapils er vel heller tvilsom, men det gjør ikke noen skade, heller. Så det er ikke noen grunn til at det der ikke skal bli et veldig godt øl :).
     
    Gjaevert liker dette.
  17. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Begynner å nærme seg tid for min første bitter (ESB)
    Ser dette greit ut

    14 liter
    1.055
    Final Gravity:
    1.014
    ABV (standard):
    5.41%
    IBU (tinseth):
    38.09
    EBC (ebcmorey):
    22.3

    United Kingdom - Maris Otter Pale 38 3.75 92.9%
    250 g United Kingdom - Dark Crystal 80L 33 80 7.1%
    3.5 kg Total
    East Kent Goldings Pellet 5 Boil 60 min 17.33 17.4%
    20 g Willamette Pellet 4.5 Boil 60 min 15.6 17.4%
    25 g East Kent Goldings Pellet 5 Boil 5 min 4.32 21.7%
    25 g Willamette Pellet 4.5 Boil 1 min 0.84 21.7%
    25 g East Kent Goldings Pellet 5 Dry Hop 7 days 21.7%

    S-04

    Hadde sikkert vært spennende med litt Amber eller lignende,
    men tror jeg holder det enkelt i første omgang
     
    #1917 loebrygg, 21 Nov 2019
    Sist redigert: 21 Nov 2019
  18. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Ser veldig greit ut, det der. Men jeg ville brukt ei bitterhumle med mer alfasyre, for å redusere på grønnsakvolumet. Target, f.eks., eller Pilgrim.

    Tørrhumling er en spennende ide:). Ikke så vanlig, og effekten blir en annen enn tørrhumling med amerikanske humler, tror jeg. Men det er jo ikke utafor på noen måte.
     
    loebrygg liker dette.
  19. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    OK, har litt Nugget liggende
    kanskje bruke det da


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  20. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg tørrhumla den siste jeg laga nå, basert på maltbasen din. Ikke mye, bare en liten neve First Gold. Trodde egentlig det var vanlig, bare at jeg ikke pleide å gjøre det.
     

Del denne siden