1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Miguel, 2 Feb 2017.

  1. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Jeg kan bidra med litt erfaringer fra FB-gruppa til Dark Horizon. Du er kanskje også med der? Jeg brygget min egen klone som er ganske lik oppskriften din.

    Stort sett alle brukte WLP007, som har litt bedre utgjæring enn A10, i hvert fall på papiret. Noen valgte å droppe amigase-tilsetningen (WLN4100), og klarte allikevel å nå FG 1025.

    Tilsetter du WLN4100, må du regne med en ekstrem utgjæring. Jeg landet på 1002, noe som er ganske drøyt i en Imperal Stout. Tanken bak DH er at man fortsetter å fore ølet med mørkt sukker til Lalvin-gjæren kneler. I et hjemmebryggeroppsett er det rundt 18-19 %. Hos Nøgne Ø skjer det litt tidligere. Tror den siste kommersielle utgaven (DH6 – er rett rundt hjørnet) vil ligge på ca 16 % ABV. Så tilsettes enda litt mer sukker til man er fornøyd med fylden. DH-settet hadde også kaffe som en tilsetning. Tror også de har hatt eik i noen utgaver.

    Jeg tilsatte laktose slik at sluttgravity ble ca 1015. Ølet smaker meget godt allerede (brygget på forsommeren), og det blir spennende å følge utviklingen.

    Lykke til, det er lærerikt og morsomt å brygge noe såpass kraftig en gang i blant.
     
    #1901 Holmentoppen, 31 Okt 2019
    Sist redigert: 31 Okt 2019
  2. Dag Hovland

    Dag Hovland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bergen
    Kom over denne sinnsyke oppskriften fra "Country House Brewing in England, 1500-1900", og må nesten spørre om noen har prøvd noe liknende, eller til og med har tips?
    Til 80 liter øl:

    2 kråker («kornkråker» for å være nøyaktig, vet ikke om det spiller noen rolle)
    1 kilo rosiner
    500 gram dadler
    ukjent mengde malt
    ukjent mengde humle kråkeølmindre.jpg
     
    NoxMulder og Ekornskurken liker dette.
  3. Pillik

    Pillik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Er det noen som har forslag på humle skjema på denne? Det er til en White IPA, ibu ca 30.

    Dansk pilsnermalt, Pale Wheat malt (Weyerman) og Carahell malt (Weyerman). Av humle er det brukt Tysk Hallerthau Herculus, Amerikansk Chinook, Amerikansk Cascade, Amerikansk Crystal og Amerikansk Citra. Gjæren er en WLP 400 fra White labs.
     
  4. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    :confused::confused::confused:
     
  5. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg vil vel si at den tyske renhetsloven hadde noe for seg...
     
  6. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    De trengte FAN vettu :) Mener jeg leste noe her inne at det ble brukt flådde rotter i gamle fat for samme grunn :)
     
    Dag Hovland liker dette.
  7. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  8. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    loebrygg liker dette.
  9. NoxMulder

    NoxMulder
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Ser grei ut den oppskrifta, får å svare til trådens mandat. Ville brukt kornkråker, hvis jeg var deg. Hold grain bill ganske enkel, du får nok karakter fra de kråkene der. EKG @ 60, 30 og litt tørrhumling. Synes en valnøtt sukker høre litt mye ut, men hver sin smak. haha.
     
    Dag Hovland liker dette.
  10. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Høres ut som en herremåltid spør du meg
     
    #1910 loebrygg, 5 Nov 2019
    Sist redigert: 5 Nov 2019
  11. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Brygget for et år siden noe engelsklignende greier med maltbasen
    88% maris otter, 3% av hhv cara aroma, cara munic 2, cara crystal 120 og cara pils.
    Er tom for maris otter nå, så hva kan vanlig pale malt "sprites opp" med, for å få til noe lignende?
    Mener jeg har cara munic, melano, red crystal, victory, speial b, samt div cara fra pils til 150 ebc.
    Og sikkert noe annet som kan finnes i rotet.
    Bittrer som sist, 2-3 hekto gammel humle i mesken:)
     
    NoxMulder liker dette.
  12. espandre

    espandre
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg ville lagt inn litt (2-3%) victory og kanskje litt melano.
     

Del denne siden