Kold Brygg
Moderator
Den som intet våger, intet vinner. Kan jo være placebo effekt for all del, men syns at ESB blir bedre med crystal malt enn caramalt.
Litebrygg har Muntons 150 og Crisp 400
Så spørs det om de har det andre du skal ha.
Den som intet våger, intet vinner. Kan jo være placebo effekt for all del, men syns at ESB blir bedre med crystal malt enn caramalt.
Lite engelsk malt der også.Litebrygg har Muntons 150 og Crisp 400
Så spørs det om de har det andre du skal ha.
Har ingen problemer med å bruke Fawcett, gode erfaringer der. Spørsmål var om noen har testa Viking sitt caramalt og hvordan det funker. Ser flere norske bryggerier er begynt å bruke det. Blant annet Kinn som bruker Viking Cara 50 i Slåtteøl og Vestkyst. Cara 300 i Pryl og Tomasmesse.Fawcett er jo også engelsk. Har ikke merka no usmak med det
Før fikk jeg alt jeg trengte på ett sted - i alle fall sånn bortimotJeg tror både Kinn og Nøgne brukte Fawcett før, og som vi vet; alt var bedre før![]()
Enig. Jeg vil tru at malteriene utvikler typene mot kravene fra de hjemlige bryggeriene, og at det skaper forskjellene mellom tysk og engelsk malt. Jeg har litt tru på det der med at du bør bruke råvarer fra øltypens hjemland om det skal bli "riktig".Den som intet våger, intet vinner. Kan jo være placebo effekt for all del, men syns at ESB blir bedre med crystal malt enn caramalt.
Jeg prøver en ESB med Vikingmalt jeg. Øl blir det jo uansett, og faller det ikke i smak så har jeg en kompis som kaller seg for "Jølstrasluket". "Må aldri finne på å slå ut øl - gi det heller til meg". Men jeg har en standard som må opprettholdes.Så er det et spørsmål, som du sier, hvor stor rolle det spiller. Jeg skal ikke påberope meg tilstrekkelig finstilte smaksløker til å svare hverken det ene eller det andre. Men jeg liker å vite at jeg har gjort det jeg har kunnet for å få det riktig.
Trur ikke det er en sak for barnevernet, sjøl om anbefalingene til Whitelabs begynner på 10 grader. Hvor lang tid går mellom bryggedag og avreisedag? Er det det siste du gjør før du drar, eller får ølet et par dager på seg til å komme skikkelig i gang?Da har jeg endelig bestilt litt fersk WLP802 og satt planene om å brygge en tjekkisk pils.
Høres det greit ut å starte gjæringa, på la si 11 C og så la hele brygget stå på gjærkaka i kjøleskapet å falle/ senkes til 7 C mens jeg er borte i 6 uker.. ?
Jeg syns det høres litt skummelt ut. Det vil vel relativt fort gå under gjæras komforttemperatur?Da har jeg endelig bestilt litt fersk WLP802 og satt planene om å brygge en tjekkisk pils.
Høres det greit ut å starte gjæringa, på la si 11 C og så la hele brygget stå på gjærkaka i kjøleskapet å falle/ senkes til 7 C mens jeg er borte i 6 uker.. ?
Antakelig veldig lengeoppfølgingsspørsmål er hvor lenge kan man la pilsen stå på gjærkaka ved denne temperaturen (7 -10 C)![]()
Nei, for jeg bestilte fersk gjær jeg skal prøve å hente i dagAntakelig veldig lenge. Lav temperatur, ikke noe hydrostatisk press å bry seg om, så autolyse vil skje langsomt.
Det eneste skumle jeg kan komme på, er om du har gjæra med gjær du har gjenbrukt - særlig over flere generasjoner - og som derfor i utgangspunktet inneholder en viss prosent gjærlik.
Aller verst blir det der om du kompenserer for lav viabilitet ved å pitche mye gjær. Men det regner jeg rolig med at du ikke gjør.
Da er du i alle fall på trygg grunn. Jeg har hatt pils stående i romtemperatur et par uker etter at de var stort sett ferdige, uten at det skjedde noe. Og det var sikkert på gjenbrukt gjær, til og medNei, for jeg bestilte fersk gjær jeg skal prøve å hente i dag![]()
Dobbelbock 8,5%
6.5 kg Munich malt 20
2.2 kg Munich malt 10
0.31 kg) Carafa Special lll malt
60 min 25 g 16% alpha acidsl
hwitelabs 833
1318 er aldri feilTenker å brygge Halvor Imp Brown ale: https://web.brewfather.app/tabs/recipes/recipe/MgdeRXb9aKyLlPiAUx9xMq3n3cBpVs
Men så var det dette med gjær da. Vil 1318 London Ale 3 bli helt feil?