Finn Berger
Moderator
Jeg har hverken sagt eller ment det....
Å hevde at YouTube er mer tvilsomt enn andre sosiale medier og podcast synes jeg er useriøst. ....
Sist redigert:
Jeg har hverken sagt eller ment det....
Å hevde at YouTube er mer tvilsomt enn andre sosiale medier og podcast synes jeg er useriøst. ....
Nei, den har jeg ikke fått i hus enda. Lastet ned et utdrag til Kindle da jeg lå og flesket meg på solsengen i sommer. Jeg blir gjerne litt treg i avtrekkeren når det er på engelsk, men må se om jeg får skaffet meg papirversjonen. Fra 2017Har du How to Brew av Palmer (må være 2017-utgaven, altså)? Bibelen!
Ja, det er akkurat "å se det i praksis" som er greit i starten når alt er nytt. Til og med unboxing-greier når man vurderer å finne frem sjekkheftetÅ hevde at YouTube er mer tvilsomt enn andre sosiale medier og podcast synes jeg er useriøst. Jeg er ingen stor tilhenger av youtube selv, veldig ofte blir det langdrygt. Men i starten når jeg begynte å brygge var det en fin kilde til å se i praksis hvordan ting skulle gjøres. Nå gidder jeg svært sjelden å se bryggerelatert stoff på YouTube.
Jeg har hverken sagt eller ment det.
Da leser jeg denne setningen mer bokstavelig enn du mener den. Beklager.Youtube er tvilsomme greier, sånn generelt - sjøl om det nok finnes mer solide greier der,
Slutter meg til. Synes vi merker at utvalget blir tynt nåKjører denne her heller enn i "dumme spørsmål". Er det noen som har testa Viking sitt caramalt? Når Simpsons nå er vanskelig å få tak i, så er det Fawcett som er alternativet. Spørsmålet kommer av grunn, er ikke noe anna jeg ønsker å handle fra Brewshop akkurat nå. Så ser på hopstore.no at de fører Viking sin caramalt.
Maltet skal i første omgang brukes i en ESB, en Kinn Svartekunst, og Holmens Julebokk.
Den som intet våger, intet vinner. Kan jo være placebo effekt for all del, men syns at ESB blir bedre med crystal malt enn caramalt.Slutter meg til. Synes vi merker at utvalget blir tynt nå.
Den som intet våger, intet vinner. Kan jo være placebo effekt for all del, men syns at ESB blir bedre med crystal malt enn caramalt.
Lite engelsk malt der også.Litebrygg har Muntons 150 og Crisp 400
Så spørs det om de har det andre du skal ha.
Har ingen problemer med å bruke Fawcett, gode erfaringer der. Spørsmål var om noen har testa Viking sitt caramalt og hvordan det funker. Ser flere norske bryggerier er begynt å bruke det. Blant annet Kinn som bruker Viking Cara 50 i Slåtteøl og Vestkyst. Cara 300 i Pryl og Tomasmesse.Fawcett er jo også engelsk. Har ikke merka no usmak med det
Før fikk jeg alt jeg trengte på ett sted - i alle fall sånn bortimotJeg tror både Kinn og Nøgne brukte Fawcett før, og som vi vet; alt var bedre før![]()
Enig. Jeg vil tru at malteriene utvikler typene mot kravene fra de hjemlige bryggeriene, og at det skaper forskjellene mellom tysk og engelsk malt. Jeg har litt tru på det der med at du bør bruke råvarer fra øltypens hjemland om det skal bli "riktig".Den som intet våger, intet vinner. Kan jo være placebo effekt for all del, men syns at ESB blir bedre med crystal malt enn caramalt.
Jeg prøver en ESB med Vikingmalt jeg. Øl blir det jo uansett, og faller det ikke i smak så har jeg en kompis som kaller seg for "Jølstrasluket". "Må aldri finne på å slå ut øl - gi det heller til meg". Men jeg har en standard som må opprettholdes.Så er det et spørsmål, som du sier, hvor stor rolle det spiller. Jeg skal ikke påberope meg tilstrekkelig finstilte smaksløker til å svare hverken det ene eller det andre. Men jeg liker å vite at jeg har gjort det jeg har kunnet for å få det riktig.
Trur ikke det er en sak for barnevernet, sjøl om anbefalingene til Whitelabs begynner på 10 grader. Hvor lang tid går mellom bryggedag og avreisedag? Er det det siste du gjør før du drar, eller får ølet et par dager på seg til å komme skikkelig i gang?Da har jeg endelig bestilt litt fersk WLP802 og satt planene om å brygge en tjekkisk pils.
Høres det greit ut å starte gjæringa, på la si 11 C og så la hele brygget stå på gjærkaka i kjøleskapet å falle/ senkes til 7 C mens jeg er borte i 6 uker.. ?
Jeg syns det høres litt skummelt ut. Det vil vel relativt fort gå under gjæras komforttemperatur?Da har jeg endelig bestilt litt fersk WLP802 og satt planene om å brygge en tjekkisk pils.
Høres det greit ut å starte gjæringa, på la si 11 C og så la hele brygget stå på gjærkaka i kjøleskapet å falle/ senkes til 7 C mens jeg er borte i 6 uker.. ?
Antakelig veldig lengeoppfølgingsspørsmål er hvor lenge kan man la pilsen stå på gjærkaka ved denne temperaturen (7 -10 C)![]()
Nei, for jeg bestilte fersk gjær jeg skal prøve å hente i dagAntakelig veldig lenge. Lav temperatur, ikke noe hydrostatisk press å bry seg om, så autolyse vil skje langsomt.
Det eneste skumle jeg kan komme på, er om du har gjæra med gjær du har gjenbrukt - særlig over flere generasjoner - og som derfor i utgangspunktet inneholder en viss prosent gjærlik.
Aller verst blir det der om du kompenserer for lav viabilitet ved å pitche mye gjær. Men det regner jeg rolig med at du ikke gjør.