Finn Berger
Moderator
En liten oppdatering av kunnskapen, etter å ha hørt på Chris White i denne podcasten: https://beersmith.com/blog/2023/05/...reuse-with-chris-white-beersmith-podcast-280/
Skal vi tilsette sink - og White virker å mene at vi bør gjøre det - må vi gjøre det på den kalde sida, dvs, samtidig med at vi pitcher gjæren. Gjør vi som bruksanvisninga på gjærnæringsproduktene sier, og tilsetter mot slutten av koket, vil sinket binde seg til proteiner i vørteren og felles ut i trubet. Resultatet er 0 sink i vørteren.
Det betyr vel at vi heller ikke kan regne med noe bidrag fra maltet, så det virker som en god idé å alltid tilsette sink til bryggene våre. Men da må vi altså gjøre klar ei egen oppløsning som kan tilsettes i gjæringskaret.
Palmers påstand om at det ikke trengs sink dersom gjæren har fått bygge opp lagere i en starter, holder muligens likevel, sjøl om han regner med et bidrag fra maltet. Men faren for å tilsette for mye sink, virker redusert.
Skal vi tilsette sink - og White virker å mene at vi bør gjøre det - må vi gjøre det på den kalde sida, dvs, samtidig med at vi pitcher gjæren. Gjør vi som bruksanvisninga på gjærnæringsproduktene sier, og tilsetter mot slutten av koket, vil sinket binde seg til proteiner i vørteren og felles ut i trubet. Resultatet er 0 sink i vørteren.
Det betyr vel at vi heller ikke kan regne med noe bidrag fra maltet, så det virker som en god idé å alltid tilsette sink til bryggene våre. Men da må vi altså gjøre klar ei egen oppløsning som kan tilsettes i gjæringskaret.
Palmers påstand om at det ikke trengs sink dersom gjæren har fått bygge opp lagere i en starter, holder muligens likevel, sjøl om han regner med et bidrag fra maltet. Men faren for å tilsette for mye sink, virker redusert.