Hei.
Skal nå til å brygge min første surøl. Jeg er veldig spent på dette, og lurer litt på hva dere synes om den. Jeg har også noen spørsmål omkring prosedyren, da jeg er veldig spent på dette prosjektet!
OG: 1.051
FG: 1.011
ABV: 5.22%
Fermentor: 19l
Koking: 23l
Mesking 66 grader @ 60 min
2.00kg Pale 2-Row
2.00kg Best Hvete
Humle
8,20g Centennial 10 min
20,00g Azacca 0 min (flame out)
10g Galaxy 7 days (Dry-hop)
Gjær
Safale US-05. Gjæringstemp 19 grader.
Prosessen jeg tenker er som følger:
1) Mesker som vanlig 60 minutter på 66 grader. Sirkulerer 60 minutter(BB60). Etter 60 minutters sirkulering hever jeg maltkar og skyller med antall liter vann jeg trenger for å komme opp på ca 23l kokevolum.
2) Skiller malten fra vørteren, registrerer PH.
3) Flytter vørteren fra BB60 over til Brewferm. Denne Brewferm har manuell termostat som kan settes på 40 grader.
4) Setter termostat på 40 grader, og tilsetter 1l Biola Mango. Dette skal være nok til å syrne i kjelen?
Dekker til kjelen med aluminiumsfolie.
5) Når PH er nådd 3,50(etter ca to dager) koker jeg opp vørteren i 35 minutter. Det skal være nok til å desinfisere kjelen.
6) Tapper som vanlig på dunk, og tilsetter US-05. Tørrhumler med Galaxy etter 7 dager. Gjærer i 14 dager.
Høres dette ok ut? Tilbakemeldinger mottas med takk. Jeg vil helst bruke Biola til å syrne, fordi jeg vet ikke om bedre alternativer.
Skal nå til å brygge min første surøl. Jeg er veldig spent på dette, og lurer litt på hva dere synes om den. Jeg har også noen spørsmål omkring prosedyren, da jeg er veldig spent på dette prosjektet!
OG: 1.051
FG: 1.011
ABV: 5.22%
Fermentor: 19l
Koking: 23l
Mesking 66 grader @ 60 min
2.00kg Pale 2-Row
2.00kg Best Hvete
Humle
8,20g Centennial 10 min
20,00g Azacca 0 min (flame out)
10g Galaxy 7 days (Dry-hop)
Gjær
Safale US-05. Gjæringstemp 19 grader.
Prosessen jeg tenker er som følger:
1) Mesker som vanlig 60 minutter på 66 grader. Sirkulerer 60 minutter(BB60). Etter 60 minutters sirkulering hever jeg maltkar og skyller med antall liter vann jeg trenger for å komme opp på ca 23l kokevolum.
2) Skiller malten fra vørteren, registrerer PH.
3) Flytter vørteren fra BB60 over til Brewferm. Denne Brewferm har manuell termostat som kan settes på 40 grader.
4) Setter termostat på 40 grader, og tilsetter 1l Biola Mango. Dette skal være nok til å syrne i kjelen?
Dekker til kjelen med aluminiumsfolie.
5) Når PH er nådd 3,50(etter ca to dager) koker jeg opp vørteren i 35 minutter. Det skal være nok til å desinfisere kjelen.
6) Tapper som vanlig på dunk, og tilsetter US-05. Tørrhumler med Galaxy etter 7 dager. Gjærer i 14 dager.
Høres dette ok ut? Tilbakemeldinger mottas med takk. Jeg vil helst bruke Biola til å syrne, fordi jeg vet ikke om bedre alternativer.