Hei.
Jeg har en IPA stående på boden nå til sekundærgjæring. Jeg tappen den over i nytt gjæringskar med mer humle i går, og ifølge oppskriften skal den stå en uke der.
Den hadde i går stått en uke til primærgjæring.
Jeg gjorde en midlertidlig FG måling, som endte på 1.033(OG: 1.059), som jeg lurer på om kanskje er litt vel høyt?
Jeg brukte originalt en stor gjærstarter, men nå lurer jeg på om den kanskje har stått for kaldt. Selve rommet pleier å ligge på relativt stabilt 18 grader,
men tanken sto rett på et litt kaldt betonggulv, så den ble kanskje kjøligere enn rommet. Jeg tok vare på en god del av gjæren i en flaske som står i kjøleskapet nå.
Bør jeg flytte tanken til et litt varmere rom, og tilsette gjæren igjen, eller skal jeg bare la den stå og håpe på det beste?
Jeg har en IPA stående på boden nå til sekundærgjæring. Jeg tappen den over i nytt gjæringskar med mer humle i går, og ifølge oppskriften skal den stå en uke der.
Den hadde i går stått en uke til primærgjæring.
Jeg gjorde en midlertidlig FG måling, som endte på 1.033(OG: 1.059), som jeg lurer på om kanskje er litt vel høyt?
Jeg brukte originalt en stor gjærstarter, men nå lurer jeg på om den kanskje har stått for kaldt. Selve rommet pleier å ligge på relativt stabilt 18 grader,
men tanken sto rett på et litt kaldt betonggulv, så den ble kanskje kjøligere enn rommet. Jeg tok vare på en god del av gjæren i en flaske som står i kjøleskapet nå.
Bør jeg flytte tanken til et litt varmere rom, og tilsette gjæren igjen, eller skal jeg bare la den stå og håpe på det beste?