Skotsk ale...

bjornwaa

Norbrygg-medlem
Har vært mye i Skottland og ønsker å brygge en ale med opprinnelse derfra - har ikke funnet noe i Forumet - noen som kan hjelpe?
 
Har en skotsk 80-skilling stående til gjæring nå, fant oppskriften i "Brygg ditt eget øl" av Greg Hughes. Har ikke fått smakt på denne enda, men jeg har trua for det! :)

23 liter:
4.6kg Pale
0.3kg Caramunich 2
0.2kg Krystallmalt
0.1kg Carafa 3

27g Golding 5.5%@60m(16.5 ibu)

Wyeast 1728 Scottish Ale

14 dager på 19c.
 
Hei
Jeg skal brygge denne på onsdag.
@ MatsØ. hva tenker du om Humle skjemaet ?
@bjornw .Jeg tenker at Pale malt fint kan byttes ut med Maris Otter Malt for en Britisk følelse ;)

Strong Scotch Ale

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 24.0

Total Grain (kg): 6.437
Total Hops (g): 54.00
Original Gravity (OG): 1.064 (°P): 15.7
Final Gravity (FG): 1.013 (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV): 6.71 %
Colour (SRM): 11.2 (EBC): 22.1
Bitterness (IBU): 18.7 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 76
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill----------------
5.794 kg Maris Otter Malt (90%)
0.386 kg Flaked Wheat (6%)
0.257 kg Crystal 120 (4%)
Hop Bill----------------
36.0 g East Kent Golding Pellet (4.2% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.5 g/L)
10.0 g Styrian Golding Pellet (4.5% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
8.0 g Styrian Golding Pellet (4.5% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (0.3 g/L)
Misc Bill

----------------
6.0 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)
6.0 g Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil)
27.0 g Oak Chips @ 7 Days (Secondary)
Single step Infusion at 66°C for 70 Minutes.
Fermented at 20°C with WLP028 - Edinburgh Scottish Ale
 
Tradisjonelt tror jeg ikke at det er så mye late additions humlemessig i skotsk tradisjonell øl, men det ser så godt ut atte! EKG og Styrian(eller fuggles som den stammer fra) slår aldri feil. :D
 
:D
Tradisjonelt tror jeg ikke at det er så mye late additions humlemessig i skotsk tradisjonell øl, men det ser så godt ut atte! EKG og Styrian(eller fuggles som den stammer fra) slår aldri feil. :D

Hei


Takk for tilbakemeldingen!
Den blir jo kanskje ikke så tradisjonelle ;)
Jeg skal dele den i to, skal ha eikespon som har ligget i Akevitt og Whisky på dag 7.:D
 
To interessante oppskrifter :) Har dere smakt/brygget det før?

Og varianten med eikespon som har ligget i whisky høres spennende ut - smaksrapport ønskes ;-)
 
Har en skotsk 80-skilling stående til gjæring nå, fant oppskriften i "Brygg ditt eget øl" av Greg Hughes. Har ikke fått smakt på denne enda, men jeg har trua for det! :)

23 liter:
4.6kg Pale
0.3kg Caramunich 2
0.2kg Krystallmalt
0.1kg Carafa 3

27g Golding 5.5%@60m(16.5 ibu)

Wyeast 1728 Scottish Ale

14 dager på 19c.
Åssen går det med denne?
 
Hei
Da har jeg fått smakt litt på de to typen :)

Akevitt utgaven synes jeg ble den som smakt mest balnagsert.
Det ble mye samk av eik og akevitt , det er ikke mye bitterhet og jeg regner med at den roer seg ettervært som den får litt lagring.

Whisky utgaven ble muligens litt for kraftig I smaken. ( men nå er jeg ikke så glad I whisky )
Tenker også at denne trenger noen månder lagring før den blir super ;)
 
Tilbake
Topp