Hei
Har to brygg på GF nå. Maskinen er lettvindt å bruke (med unntak av at filteret gikk tett av 23g humlepellets. Fikses med humleposer), men jeg har fått ganske dårlig utbytte:
Brygg 1:
4400g Pale
300g Carared 25EBC
Mesket på 70C i 80min. 16L meskevann, 12L skyllevann. Fikk 18L vørter med OG 1.050.
Brygg 2:
1850g Pilsnermalt
300g Munich mørk 25 EBC
150g Caramunich II 120 EBC
150g Special B 350 EBC
120g Special Roast 100 EBC
120g Aromatic malt 40-60 EBC
300g Candi sukker, lyst
Mesket 60min på 67C. 13L meskevann, 5L skyllevann. Fikk 9,5L vørter med OG 1.059.
Dette gir ifølge brewesfriend en effektivitet på 62% for brygg 1, og 57% for brygg 2. Kan legge til at nesten ingenting rant gjennom røret i midten under sirkulering. Her gjør jeg åpenbart noe feil, så hvis noen har tips tar jeg gjerne imot!
Har to brygg på GF nå. Maskinen er lettvindt å bruke (med unntak av at filteret gikk tett av 23g humlepellets. Fikses med humleposer), men jeg har fått ganske dårlig utbytte:
Brygg 1:
4400g Pale
300g Carared 25EBC
Mesket på 70C i 80min. 16L meskevann, 12L skyllevann. Fikk 18L vørter med OG 1.050.
Brygg 2:
1850g Pilsnermalt
300g Munich mørk 25 EBC
150g Caramunich II 120 EBC
150g Special B 350 EBC
120g Special Roast 100 EBC
120g Aromatic malt 40-60 EBC
300g Candi sukker, lyst
Mesket 60min på 67C. 13L meskevann, 5L skyllevann. Fikk 9,5L vørter med OG 1.059.
Dette gir ifølge brewesfriend en effektivitet på 62% for brygg 1, og 57% for brygg 2. Kan legge til at nesten ingenting rant gjennom røret i midten under sirkulering. Her gjør jeg åpenbart noe feil, så hvis noen har tips tar jeg gjerne imot!