Lurer på hvor mye og hvor lenge man skal skylle for å få ut mest mulig søtstoff ut fra mesken.
Når det kommer til temperatur, hvor viktig er det at denne holdes stabil og i henhold til oppskrift. Kjørte første sats noensinne, og hadde ikke eget kokekar til skylling.
Sent from my iPad using Tapatalk
Det spørsmålet finnes det ikke noe svar på, tror jeg.
Hvis du skyller ut mest mulig søtstoff, får du et tynt og beskt øl.
Å få høyest mulig effektivitet bør ikke være noe mål - men å få god effektivitet er greit. Poenget er at mye av det som driver opp effektiviteten, vil gå ut over kvaliteten - og den ekstra kvaliteten du får ved å bruke litt mer malt, er vel.verd det den ekstra malten koster.
Svaret på spørsmålet ditt må bli:
1. Det finnes flere måter å skylle på. Velg den som passer deg best.
2. Det er det ølet du skal brygge, som bestemmer hvor mye vann du skal bruke.
Mesketemperaturen er viktig, og det viktigste er å treffe i starten, siden det meste av konverteringen av stivelse til sukker skjer ganske fort. Mesker du høyere enn beregnet, vil du få et fyldigere, søtere og litt svakere øl enn beregnet. Mesker du lavere, blir det et ttynnere og sterkere øl enn du ønsket. Forskjellene blir ikke nødvendigvis veldig store, og få ikke panikk om du bommer noe.