Small beer

Jeg har 3 ganger lagen en small beer. Til nå har de smakt utmerket.

Jeg gjør dette når jeg lager sterke øl. Da bruker jeg den siste skyllinga for å lage en small beer, istedet for å kaste malten.
Ved siste brygg brygget jeg en Strong scotch ale. Jeg bruker partiskylling og brukte de to første skyllingene for å lage hoved brygget, den siste skyllinga brukte jeg til en small beer. Jeg fikk ut ca 60 liter med SG 1.035, brukte litt sukker og så endte jeg opp med OG 1.055. Smallbeeren koker jeg opp idet jeg starter kjølinga av hovedbrygget.

Er den noen som har erfaring i å lage Small beer.

Hvordan blir smaken når en bruker siste skyllevann til å lage en øl i forhold til om man brygger på normal måte?

Er det lurt å buke ekstra mye med malt slik hovedbrygget blir så sterkt som mulig, og det blir mye igjen til å lage en stor Small beer?

Hva om man bruker første skylling til hovedbrygget og så kjører man de siste to skyllingene i en Small beer?
 
Tilbake
Topp