Smash Citra Ipa

tenkte å brygge denne i dag, noen kommentarer?

BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: smash citra ipa
Brewer: inge og tore
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 53.26 l
Post Boil Volume: 45.76 l
Batch Size (fermenter): 40.00 l
Bottling Volume: 38.00 l
Estimated OG: 1.066 SG
Estimated Color: 11.0 EBC
Estimated IBU: 57.7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72.00 %
Est Mash Efficiency: 79.2 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
12.00 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5.9 EBC) Grain 1 100.0 %
50.00 g Citra [12.00 %] - First Wort 60.0 min Hop 2 36.3 IBUs
50.00 g Citra [12.00 %] - Boil 10.0 min Hop 3 12.0 IBUs
50.00 g Citra [12.00 %] - Boil 5.0 min Hop 4 6.6 IBUs
50.00 g Citra [12.00 %] - Boil 2.0 min Hop 5 2.8 IBUs
2.0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 6 -
100.00 g Admiral [14.75 %] - Dry Hop 10.0 Days Hop 7 0.0 IBUs


Mash Schedule: Single Infusion, Full Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 12.00 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 33.30 l of water at 75.3 C 68.9 C 45 min

Sparge: Batch sparge with 3 steps (Drain mash tun , 16.99l, 16.99l) of 75.6 C water
Notes:
------


Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com
-------------------------------------------------------------------------------------
 
ser også at tråden er startet i feil forum.. litt surrete i dag merker jeg, er det en admin som kan flytte den?
 
Koker også det meste i 90 minutter. Økte fra 60 min ganske tidlig og synes ølene ble bedre av det. Er nå i en prosess med å minske koketiden til 75 min. Skal se om det blir noen forskjell.
 
Koker også det meste i 90 minutter. Økte fra 60 min ganske tidlig og synes ølene ble bedre av det. Er nå i en prosess med å minske koketiden til 75 min. Skal se om det blir noen forskjell.

Her går det temmelig konsekvent i 65 minutter, men jeg er åpen for innspill.
 
Definitivt verdt å sjekke ut! Spesielt på det brygget der. Er du i humlehølet som de fleste av oss, blir du å digge smaken det gir :) Har brukt det på 4 brygg nå, hvor det første ble ferdig i går. Helt fantastisk mengde smak av det! Bare vær flink med vaskingen og desinfiseringen, så blir det kung pung ;)
 
SH med Citra kan være veldig bra, men FWH med Citra kan smake litt såpete i min erfaring. Ikke at jeg vet hvorfor.
 
Tilbake
Topp