Per N skrev:
Joda, det er dokumentet Roger linket til øverst på denne siden, 7 poster ovenfor her..
Selv om jeg fulgte denne så endte jeg opp med ca 5 liter for mye øl, damn! (resulterte selvsagt i lavere OG enn forventet)
Jeg helte på litt vann, og så at røret var godt over vannstand (det er noen fine skisser i dokumentet der, som viser hvor mye det er i speidelen når røret henger oppe), rørte og styra oppi der, men det økte liksom ikke i volum
Så bøtta jeg på litt til... og lot det stå å renne, uten å huske å trykke på neste på programmet som hadde kortet ned tiden betraktelig...
Plutselig står jeg der med nesten full speidel.. (kokte over en liten skvett senere også, men oppdaget det heldigvis så raskt at det ble bare litt kliss)
Speidelen har en ulempe, og det er at når den starter koking, så varmer den opp til riktig temperatur, og når kokepunkt nåes, så starter nedtelling, men den ga ikke lyd fra seg, så det rakk å koke over akkurat der..
Samt at det ble litt mer "stress" med å måle ferdig humla..
Hvorfor kan ikke speidel også gi oss mulighet til å legge inn alarmer på fornuftige tidspunkter for humle tilsettninger?, er tyskerne så nazi at de tilsetter humle bare en gang?