Spørsmål angående utregning av farge for øl

ØyvindBråthen

Norbrygg-medlem
Jeg har et par spørsmål angående utregning av farge for en oppskrift

Først, utregning av MCU. Her er formelen som benyttes som jeg har kunnet finne:

MCU = (Weight of grain in lbs) * (Color of grain in degrees lovibond) / (volume in gallons)
  • Finnes det noen måte man kan benytte SRM direkte for å regne ut MCU? Hadde vært greit å ikke måtte gå omveien med å konverere til Lovibond for å regne ut dette.
  • Man skal dele på volume in gallons, men hvilket volum? Jeg vil kanskje tro post-boil siden etter dette vil det ikke fordampe noe mer væske, og fargen vil ikke påvirkes av hvor mye man lar ligge igjen i kjelen etter koking og i gjæringskaret når man flasker.
Har prøvd meg frem litt for å regne ut manuelt i forhold til BeerSmith hvor jeg bare har lagt til en type malt, men jeg får ikke fargen til å stemme helt med det BeerSmith regner ut.
 
Tilbake
Topp