Hei! Etter å ha laget to brygg på maltekstrakt så langt, har jeg blitt bitt av bryggebasillen! Tenkte nå å prøve å meske selv og lage egen vørter. Til nå har jeg laget ales, og vil derfor prøve en lager denne gangen. Har lyst til å imitere smaken i hansas røde "frisk eleganse" pils. Og spørsmålet er da,- hva slags malttyper skal jeg bruke? Det er vel en blanding av lys pilsnermalt og hvete, men hva med blandingsforholdene? Og hvilken gjær? Er det noen som har prøvd noe tilsvarende?
Jeg må sette dette i kjelleren for gjæring, og der er det noe ustabile temperaturforhold.. noen tips til å holde noenlunde konstant temp uten å måtte gå til anskaffelse av masse utstyr?
Takknemlig for alle svar og innspill!
Jeg må sette dette i kjelleren for gjæring, og der er det noe ustabile temperaturforhold.. noen tips til å holde noenlunde konstant temp uten å måtte gå til anskaffelse av masse utstyr?
Takknemlig for alle svar og innspill!