Spørsmål om FG på IPA fra en nybegynner!

Hei!

Har satt en 8l IPA (https://www.bryggselv.no/brew-in-a-box/102463/amerikansk-ipa-brew-in-a-box-ølsett) og skal nå være klar for flasking etter å ha gjæret i over 2 uker. Ifølge oppskriften skal FG være på 1.010-1.013, men min har vært stabil på 1.014-1.1015.
Har dette noe å si så lenge FG er stabil over 3 dagers tid? Er livredd for å lage flaskebomber! Bør jeg vente noen dager til for å se om FG går lenger ned?
Vil bare legge til at gjærlåsen fortsatt "plopper" om dette er relevant.
 
Sist redigert:
Hei!

Har satt en 8l IPA (https://www.bryggselv.no/brew-in-a-box/102463/amerikansk-ipa-brew-in-a-box-ølsett) og skal nå være klar for flasking etter å ha gjæret i over 2 uker. Ifølge oppskriften skal FG være på 1.010-1.013, men min har vært stabil på 1.014-1.1015.
Har dette noe å si så lenge FG er stabil over 3 dagers tid? Er livredd for å lage flaskebomber! Bør jeg vente noen dager til for å se om FG går lenger ned?
Vil bare legge til at gjærlåsen fortsatt "plopper" om dette er relevant.
Hvis FG er stabil virker dette å være veldig innafor feilmarginene. Gi deg sjøl en klapp på skuldra. :)
 
Tilbake
Topp