Hei!
Har sett litt rundt på youtube om sånn all-grain brygging, og det ser veldig spennende ut. Har derfor lyst til å prøve meg på dette.
Ser at de fleste som brygger all-grain har ihvertfall et 50-liters meskekar.
Har selv lyst til å gjøre det enklest mulig for meg selv.
Jeg ser for meg at jeg bruker et vanlig gjæringsspann fra europris som meskekar.
Har lyst til å bygge en liten kasse som er isolert med vanlig isopor som har akkurat nok rom for et gjæringskar.
Har lyst til å bruke noe gammelt utstyr jeg har liggende også.
Lagde meg en såkalt spiralbrenner tidligere men fikk det aldri helt til, og har lyst til å bruke de 2 dyppvarmerne i lokket til å varme vannet som brukes til "mash-out".
Her er et lite bilde av hvordan jeg ser det for meg:
Dunken som skal holde på vannet som er til "mash-out" står rett og slett oppå et annet gjæringskar.
Nedi ligger det 2 dyppvarmere på 300W hver som skal holde rett temperatur på vannet i forhold til ønsket temperatur i mesken.
I lokket på meskekaret er det festet et lite manifold som skal spre vannet rundt på toppen av mesken uten å forstyrre malten.
Regner med at dere skjønner resten...
Så mine spørsmål er:
Hvor mye vørter kan jeg lage på en runde ved å bruke 1 europris gjæringskar i forhold til malt som får plass oppi??
Hvis dette oppsettet fungerer, hvor stor kokekjele må jeg ha for oppkokinga av vørteren og humla?
Mvh. Stephan.
Har sett litt rundt på youtube om sånn all-grain brygging, og det ser veldig spennende ut. Har derfor lyst til å prøve meg på dette.
Ser at de fleste som brygger all-grain har ihvertfall et 50-liters meskekar.
Har selv lyst til å gjøre det enklest mulig for meg selv.
Jeg ser for meg at jeg bruker et vanlig gjæringsspann fra europris som meskekar.
Har lyst til å bygge en liten kasse som er isolert med vanlig isopor som har akkurat nok rom for et gjæringskar.
Har lyst til å bruke noe gammelt utstyr jeg har liggende også.
Lagde meg en såkalt spiralbrenner tidligere men fikk det aldri helt til, og har lyst til å bruke de 2 dyppvarmerne i lokket til å varme vannet som brukes til "mash-out".
Her er et lite bilde av hvordan jeg ser det for meg:
Dunken som skal holde på vannet som er til "mash-out" står rett og slett oppå et annet gjæringskar.
Nedi ligger det 2 dyppvarmere på 300W hver som skal holde rett temperatur på vannet i forhold til ønsket temperatur i mesken.
I lokket på meskekaret er det festet et lite manifold som skal spre vannet rundt på toppen av mesken uten å forstyrre malten.
Regner med at dere skjønner resten...
Så mine spørsmål er:
Hvor mye vørter kan jeg lage på en runde ved å bruke 1 europris gjæringskar i forhold til malt som får plass oppi??
Hvis dette oppsettet fungerer, hvor stor kokekjele må jeg ha for oppkokinga av vørteren og humla?
Mvh. Stephan.