Inge skrev:janh skrev:I et av de første programmene i "Basic Brewing Radio" ble det nevnt tørrhumling. For å få fart på prosessen, dekk pellets med varmt vann, maks 75 °C og hell i secondary. Da vil prosessen gå mye fortere enn med bare pellets. Bruker du mer enn 75 °C vann vil du trekke ut uønskede smaker fra humlen ble det påstått.
Er det noen som har erfaring med dette?
Tror det var 09 08 05 (8/9-2005) Hops with Gerard Lemmens.
janh
Skal man altså hive pelletsene i varmt vann (75 °C) og la det stå noen få minutter, og hive hele suppa i dunken uten nedkjøling? Gir man ikke gjæren litt sjokk da? Bør man ha oppnåd ønsket FG før man evnt hiver oppi?
Jeg skal tørrhumle 19 liter IPA med 50g Cascade. Tenkte å prøve denne metoden med 3/4liter varmt vann.
Jeg gjør det på denne måten. Har pelletsen i gjærdunken i slutten av gjæringen. Fungerer utmertket. :yes: