Jeg har brygget en veldig lys lager som fortsatt står til karbonering/lagering på fat.
Det smaker godt, men jeg lurer på dersom jeg synes det smaker for lite når det er ferdig - kan jeg slenge oppi litt humle og tørrhumle noen dager rett i fatet?
Du må ha et brukbart filter slik at ikke humlerester tetter stigerøret ditt. Jeg kjøpte et slikt filter på Bryggselv, og det fungerer bra. Jeg har humle i filteret og lar det henge i ølet i noen få dager.
Humleblomst og humlepose dunker også og gjør faren for tetting av stigerør litt mindre enn ved bruk av pellets.
De gangene jeg har humlet i fatet så har jeg satt fatet i romtemp, da trekkes smaken raskere ut av humlen.
Jeg har bare pellets liggende dog.. kanskje det går å kjøpe en sånn te-ball, som er rund og med finmasket nett på. Skal jo ikke bli noen dobbel IPA dette, kun litt humle hadde nok gjort susen i dette tilfellet!
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.