Standardoppskrift på Bayer

Dere som har brygga en del Bayer, ser fantasi oppskrifta mi ut som en typisk norsk bayer? Noe jeg kan justere (Kan ikke ta ut malt bare legge til siden det allerede er kvernet og blandet) for å få typisk norsk bayersmak? hele ladninga skal gis vekk til min bayerelskende bror som gav meg bryggesett i julegave.
 
Brygga en del bayer er for min del en grov overdrivelse, jeg har batch # 2 stående til lagering nå. Jeg har holdt meg unna hvete, og gikk for rein mørk München med et par hindre gram caramalt i den siste. Humla med Mittelfrüh og hersbrücker. Den første var rein mørk München og Mittelfrüh. Begge gjæra på 833. Jeg syns den første blei god, men litt tørr. @Miguel mente det tørre preget kunne skyldes oksidering. Jeg endrer flaskerutinene for pågående batch og ser om det, samt litt caramalt gjør susen.
 
Dere som har brygga en del Bayer, ser fantasi oppskrifta mi ut som en typisk norsk bayer? Noe jeg kan justere (Kan ikke ta ut malt bare legge til siden det allerede er kvernet og blandet) for å få typisk norsk bayersmak? hele ladninga skal gis vekk til min bayerelskende bror som gav meg bryggesett i julegave.

Jeg ville ikke lagt til noe i oppskrifta. Det der blir godt, det. Mulig norsk bayer er litt på den søte sida, og har noe caramalt, men münchnermalten skulle gi deg det du trenger av sødme.

Humlevalget er ikke kritisk, men saaz er vel strengt tatt ikke "riktig". Jeg ville brukt den med mest alfasyre som bitterhumle, og så en dash Mittelfrüh ved 15, si 20 gram. Samlet IBU 22-23. (BJCP sier mellom 18 og 28.)
 
Jeg ville ikke lagt til noe i oppskrifta. Det der blir godt, det. Mulig norsk bayer er litt på den søte sida, og har noe caramalt, men münchnermalten skulle gi deg det du trenger av sødme.

Humlevalget er ikke kritisk, men saaz er vel strengt tatt ikke "riktig". Jeg ville brukt den med mest alfasyre som bitterhumle, og så en dash Mittelfrüh ved 15, si 20 gram. Samlet IBU 22-23. (BJCP sier mellom 18 og 28.)
Toppers! Mange takk!

Men da dropper jeg Saaz og sparer den til Pils. Har ikke Mittelfruh men Hersbrücker, antar de er like nok til å brukes om en annen og kjører 100%.
 
Toppers! Mange takk!

Men da dropper jeg Saaz og sparer den til Pils. Har ikke Mittelfruh men Hersbrücker, antar de er like nok til å brukes om en annen og kjører 100%.

Sorry, Hersbrücker, sa du jo. Har aldri brukt den, men den går helt sikkert:). Og Saaz'en kommer klart best til sin rett i en tsjekkisk pils.
 
AUAUAUAU - dette blir vanskelig å bortforklare. .................................................. nei, gir opp:(.

Sorry - men @Sarge er jo en vettug kar, så ... nei, det ble jo ikke noe bedre det der:p.
Men som et plaster på det åpne, verkende såret kan du kanskje ta meg en liten tur gjennom de opplevde forskjellene på å bruke magnum, perle og NB som bitterhumle?
 
Men som et plaster på det åpne, verkende såret kan du kanskje ta meg en liten tur gjennom de opplevde forskjellene på å bruke magnum, perle og NB som bitterhumle?

Den var ond:D!

Men jeg kan da prøve.

Magnum skal jo være veldig nøytral, smaksmessig, og den "nøytralheten" syntes jeg nesten jeg kunne smake, om det gir noen mening. Jeg tror både Perle og NBr tilfører litt godsmak - men ikke spør meg hva den består i. Jeg bare mener det er en forskjell på det ølet jeg bitterhumlet med Magnum, og det jeg får med de to andre - særlig det tyske ølet, da. Mer/behageligere smak.
 
Den var ond:D!

Men jeg kan da prøve.

Magnum skal jo være veldig nøytral, smaksmessig, og den "nøytralheten" syntes jeg nesten jeg kunne smake, om det gir noen mening. Jeg tror både Perle og NBr tilfører litt godsmak - men ikke spør meg hva den består i. Jeg bare mener det er en forskjell på det ølet jeg bitterhumlet med Magnum, og det jeg får med de to andre - særlig det tyske ølet, da. Mer/behageligere smak.
Verdt et forsøk, da. Jeg har brukt magnum en stund, og syns den gir en fin, stram og rein bitterhet, men verdt å prøve noe nytt.
 
Verdt et forsøk, da. Jeg har brukt magnum en stund, og syns den gir en fin, stram og rein bitterhet, men verdt å prøve noe nytt.

Jeg har brukt veldig mye Magnum, men da jeg begynte å brygge tysk undergjæret øl i fjor, så opplevde jeg den som litt feil. Å lage en pils på 47 IBU med en så rein bitterhumle, ja, det ble nettopp for stramt og reint. Å komme seg opp på en sånn grad av bitterhet med Mittelfrüh som bitterhumle, ble på den annen side litt i drøyeste lagt, og så har jeg endt på Perle.
 
Takk for sitering og alt. Moro å bli sitert av en durkdreven brygger som @Finn Berger . Vet ikke om det er fortjent.

Men når alt dette om bitterhumler vs edelhumler er sagt (sikkert av undertegnede), så er jeg også helt for det å eksperimentere. Så kjør på!
 
Takk for sitering og alt. Moro å bli sitert av en durkdreven brygger som @Finn Berger . Vet ikke om det er fortjent.

Men når alt dette om bitterhumler vs edelhumler er sagt (sikkert av undertegnede), så er jeg også helt for det å eksperimentere. Så kjør på!

hmm - så veldig dreven er jeg vel egentlig ikke. Jeg har ikke holdt på med dette i mer enn tre år, og det er mange her med langt mer erfaring enn meg, og med grundigere kunnskaper. Jeg har bare brygget ganske ofte, og postet veldig mye:p.
 
Tilbake
Topp