Jeg lurer på om jeg i villfarelse har fått det for meg, at det er fint å gi Ale-gjær en "Frisk" start, ved å starte gjæring på litt høyere temperatur enn det gjæringsforløpet skal ha?
F.eks ved bruk av WLP001 eller SafaleUS05, har jeg som regel tillatt nedkjøling til 24 grader (litt lat, litt travelt), pitchet gjæren, ristet inn luft, og satt greiene rolig i et rom på ca jevne 20 grader.
Videre har jeg fått det for meg, at temperaturen de siste dagene fint kan økes noe, for "diacetyl-rest" (dermed setter jeg dunken opp i kjøkkenet, ca 23 grader, 4 dager før tapping).
Er det noen fasit på dette? Hva anbefales egentlig?
Takker for svar
F.eks ved bruk av WLP001 eller SafaleUS05, har jeg som regel tillatt nedkjøling til 24 grader (litt lat, litt travelt), pitchet gjæren, ristet inn luft, og satt greiene rolig i et rom på ca jevne 20 grader.
Videre har jeg fått det for meg, at temperaturen de siste dagene fint kan økes noe, for "diacetyl-rest" (dermed setter jeg dunken opp i kjøkkenet, ca 23 grader, 4 dager før tapping).
Er det noen fasit på dette? Hva anbefales egentlig?
Takker for svar