Hei
Har lest igjennom en del emner her og vurderer å kjøpe en speidel 50l, isteden for å begynne på 20l. Har da kommet fram til noen punkt ut fra hva som er fordeler og ulemper. Håper noen som har erfaringer kan svare meg.
50 L:
Kan brygge både større og mindre batcher (hvis en handler det minste malt røret samtidig.)
Slipper å tape penger på å selge 20 l for å oppgradere til 50L
Kan være flere sammen som brygger,deler og drikker ølet
20 L:
Billigere i innkjøp
enkelt å bruke
1. Egentlig så ligger favøren til 50L hvis en da kommer til å brygge litt. Er dette noe som andre har erfart også når de først har handlet 20L også gått over til 50 L?
2. Har også et spørsmål om hvor stor effektbehov en trenger på 50L, ser det er besvart at 20L klarer seg med en 10A kurs. Klarer enn seg da med en 15A kurs for 50L hvis en har en kjøleskap i tillegg på kursen ?
3. Skal begynne på scratch, så har satt sammen følgende liste over behov til å kjøp av utstyr. Gi gjerne tips til andre ting en må/bør ha.
50 L Braumeister ?
Kort maltrør
Gjæringbøtte 60 l X 2
Hevert
Silduk i stål (følger dette med eller må en ha flere av disse for bruk til både 50L og kort maltrør)
Flaskevasker
Desinfiseringsmiddel (ser det er et stoff som heter san etellerannet)
Kjøler for speidel
Flasker (lokal nærbutikk
Korker og korkemaskin
4. Ser at petit og vinsenteret selger disse i norge og at det er ca 2000,- billigere for 50 l hos vinsenteret. Ser mange anbefaler petit men finner ikke så mye på vinsenteret. Er det noen som har erfaring med vinsenteret ??
Håper på mange gode svar til en nybegynner
Easybrew
Har lest igjennom en del emner her og vurderer å kjøpe en speidel 50l, isteden for å begynne på 20l. Har da kommet fram til noen punkt ut fra hva som er fordeler og ulemper. Håper noen som har erfaringer kan svare meg.
50 L:
Kan brygge både større og mindre batcher (hvis en handler det minste malt røret samtidig.)
Slipper å tape penger på å selge 20 l for å oppgradere til 50L
Kan være flere sammen som brygger,deler og drikker ølet
20 L:
Billigere i innkjøp
enkelt å bruke
1. Egentlig så ligger favøren til 50L hvis en da kommer til å brygge litt. Er dette noe som andre har erfart også når de først har handlet 20L også gått over til 50 L?
2. Har også et spørsmål om hvor stor effektbehov en trenger på 50L, ser det er besvart at 20L klarer seg med en 10A kurs. Klarer enn seg da med en 15A kurs for 50L hvis en har en kjøleskap i tillegg på kursen ?
3. Skal begynne på scratch, så har satt sammen følgende liste over behov til å kjøp av utstyr. Gi gjerne tips til andre ting en må/bør ha.
50 L Braumeister ?
Kort maltrør
Gjæringbøtte 60 l X 2
Hevert
Silduk i stål (følger dette med eller må en ha flere av disse for bruk til både 50L og kort maltrør)
Flaskevasker
Desinfiseringsmiddel (ser det er et stoff som heter san etellerannet)
Kjøler for speidel
Flasker (lokal nærbutikk
Korker og korkemaskin
4. Ser at petit og vinsenteret selger disse i norge og at det er ca 2000,- billigere for 50 l hos vinsenteret. Ser mange anbefaler petit men finner ikke så mye på vinsenteret. Er det noen som har erfaring med vinsenteret ??
Håper på mange gode svar til en nybegynner
Easybrew