Spørsmålet er stilt og besvart i en annen tråd men jeg ser det er litt upassende å blande det inn i andres tråder
Litt livshistorie først:
Jeg er flyttet til Saldal og verdens flotteste dame, men her er det ikke mulig å brygge øl, det er det derimot på Skjerstad 6 mil unna hvor jeg bodde i eget hus før jeg flyttet og som vi nå kaller fritidshuset.
Så spørsmålet:
Jeg har brukt å lage starter av en pakke Wyeast lager i ca 1,5 liter vørt av Moss eller DME med ustabil risting etterpå, og tilsatt slurryen i brygget som varierer mellom 70 og 100 liter, dette kan da gjære ut på 14 dager, nøyakti vet jeg ikke siden jeg ikke er der og ser.
Her hjemme har jeg mulighet til å lage et minibrygg på kjøkkenet, kanskje opp mot 7 liter, noen dager før jeg reiser til "bryggeriet" og tilsetter hele brygget som kanskje er halvgjæret til hovedbrygget på opp mot 100 liter.
Hva er best ? slurry eller minibrygget ?
Hvorfor skal jeg gjøre det lettvindt når jeg har like god mulighet til å gjøre det tungvindt ?
Litt livshistorie først:
Jeg er flyttet til Saldal og verdens flotteste dame, men her er det ikke mulig å brygge øl, det er det derimot på Skjerstad 6 mil unna hvor jeg bodde i eget hus før jeg flyttet og som vi nå kaller fritidshuset.
Så spørsmålet:
Jeg har brukt å lage starter av en pakke Wyeast lager i ca 1,5 liter vørt av Moss eller DME med ustabil risting etterpå, og tilsatt slurryen i brygget som varierer mellom 70 og 100 liter, dette kan da gjære ut på 14 dager, nøyakti vet jeg ikke siden jeg ikke er der og ser.
Her hjemme har jeg mulighet til å lage et minibrygg på kjøkkenet, kanskje opp mot 7 liter, noen dager før jeg reiser til "bryggeriet" og tilsetter hele brygget som kanskje er halvgjæret til hovedbrygget på opp mot 100 liter.
Hva er best ? slurry eller minibrygget ?
Hvorfor skal jeg gjøre det lettvindt når jeg har like god mulighet til å gjøre det tungvindt ?