Hei!
Skal brygge med rug for første gang, og siden jeg vil prøve ut gjær fra Sacchoralicious, så falt valget på en belgisk sterk ale, slik som oppskriften under:
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 16.30 l
Post Boil Volume: 13.46 l
Batch Size (fermenter): 11.02 l
Bottling Volume: 10.18 l
Estimated OG: 1.084 SG
Estimated Color: 36.3 EBC
Estimated IBU: 26.9 IBUs
Brewhouse Efficiency: 65.00 %
Est Mash Efficiency: 77.4 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2500.00 g Pilsner (2 Row) Bel (3.9 EBC) Grain 1 52.6 %
1000.00 g Abbey Malt (50.0 EBC) Grain 2 21.1 %
1000.00 g Rye Malt (9.3 EBC) Grain 3 21.1 %
250.00 g Candi Sugar, Amber (200.0 EBC) Sugar 4 5.3 %
12.00 g Target [11.00 %] - Boil 60.0 min Hop 5 22.2 IBUs
10.00 g Goldings, East Kent [5.00 %] - Boil 20.0 Hop 6 4.6 IBUs
1.0 pkg Trappist Ale (White Labs #WLP500) [35.49 Yeast 7 -
Mash Schedule: BIAB, Medium Body
Total Grain Weight: 4750.00 g
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 19.05 l of water at 71.0 C 66.7 C 75 min
Mash Out Heat to 75.6 C over 7 min 75.6 C 10 min
Sparge: Remove grains, and prepare to boil wort
Notes:
------
Siden jeg ikke har brygget med rug før, er det noen som har noe innspill på denne?
PS: Det er ikke White Labs sin gjær som skal i, Sacchoralicious sin Trappist-gjær skal i.
Skal brygge med rug for første gang, og siden jeg vil prøve ut gjær fra Sacchoralicious, så falt valget på en belgisk sterk ale, slik som oppskriften under:
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 16.30 l
Post Boil Volume: 13.46 l
Batch Size (fermenter): 11.02 l
Bottling Volume: 10.18 l
Estimated OG: 1.084 SG
Estimated Color: 36.3 EBC
Estimated IBU: 26.9 IBUs
Brewhouse Efficiency: 65.00 %
Est Mash Efficiency: 77.4 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2500.00 g Pilsner (2 Row) Bel (3.9 EBC) Grain 1 52.6 %
1000.00 g Abbey Malt (50.0 EBC) Grain 2 21.1 %
1000.00 g Rye Malt (9.3 EBC) Grain 3 21.1 %
250.00 g Candi Sugar, Amber (200.0 EBC) Sugar 4 5.3 %
12.00 g Target [11.00 %] - Boil 60.0 min Hop 5 22.2 IBUs
10.00 g Goldings, East Kent [5.00 %] - Boil 20.0 Hop 6 4.6 IBUs
1.0 pkg Trappist Ale (White Labs #WLP500) [35.49 Yeast 7 -
Mash Schedule: BIAB, Medium Body
Total Grain Weight: 4750.00 g
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 19.05 l of water at 71.0 C 66.7 C 75 min
Mash Out Heat to 75.6 C over 7 min 75.6 C 10 min
Sparge: Remove grains, and prepare to boil wort
Notes:
------
Siden jeg ikke har brygget med rug før, er det noen som har noe innspill på denne?
PS: Det er ikke White Labs sin gjær som skal i, Sacchoralicious sin Trappist-gjær skal i.