Er ute i god tid og julaølet er alt under gjæring. Det er "Knuser'n" imperial stout. I følge oppskrifta er det 11,15 kg malt, OG skal bli 1.105 og FG 1.026. Har brygga den ein gang før, på 30 liters bryggeri, og måtte då sjølvsagt dobbeltmeska. Fekk OG 1.100 og FG 1.028 og var nøgd med det.
Har seinare kjøpt 55 liters bryggeri, mellom anna for å brygga sterkøl utan å dobbeltmeska. Det brukte eg denne gangen og vart litt skuffa over OG på 1.091. No ser det ut som om gjæringa har stoppa på 1.035, har vore stabil på det dei 6-7 siste dagane. Dvs. lågare OG og høgare FG enn ved dobbeltmesking. Kva kan forklaringa på det vera? Meinar å ha hatt god kontroll på temperatur, men meisken vart veldig tett og eg måtte røra mykje for å få sirkulering.
Har seinare kjøpt 55 liters bryggeri, mellom anna for å brygga sterkøl utan å dobbeltmeska. Det brukte eg denne gangen og vart litt skuffa over OG på 1.091. No ser det ut som om gjæringa har stoppa på 1.035, har vore stabil på det dei 6-7 siste dagane. Dvs. lågare OG og høgare FG enn ved dobbeltmesking. Kva kan forklaringa på det vera? Meinar å ha hatt god kontroll på temperatur, men meisken vart veldig tett og eg måtte røra mykje for å få sirkulering.