Stout Ekstrakt sett

Hei.
Har satt en batch med Ekstra Spesial Stout ekstrakt fra Bryggselv.no. Denne har stått en uke og det har vært særdeles liten om ikke noe aktivitet i gjærlåsen. Benyttet tørrgjær av typen Safale S-04 som ble anbefalt. IG var 1.056 mens verdi etter en uke er 1.022. Det er nå så godt som ingen ting skum igjen på batchen og fortsatt ikke noe promp fra gjærlåsen. Satsen står i rom med ca 20 grader C. Ifølge leverandør skal Alc % være 6 % på ferdig vare men den ligger jo nå på bare ca 3,5 %

Er litt usikker på om det er noe galt eller om den må stå mye lengere.

Håper noen kan dele sine erfaringer  ;)
 
Off the top of my head:
-Pitching av gjær ved for høy temperatur (alt eller deler av gjæren vil dø). For få gjærceller vil gjøre at ølet ikke blir utgjæret, om du tar en smaksprøve og det er veldig søtt er dette en indikasjon på det.
-Utett gjæringskar vil forklare liten aktivitet i låsen.
 
Takk for svar. Etter 9 dager holdt den seg stabil på ca 5,6 % så vi gamblet på flasking og karbonering. Var ikke veldig søt så skal bli spennende å se etter noen uker på flasker  ::)
 
Tilbake
Topp