Hei.
Har satt en batch med Ekstra Spesial Stout ekstrakt fra Bryggselv.no. Denne har stått en uke og det har vært særdeles liten om ikke noe aktivitet i gjærlåsen. Benyttet tørrgjær av typen Safale S-04 som ble anbefalt. IG var 1.056 mens verdi etter en uke er 1.022. Det er nå så godt som ingen ting skum igjen på batchen og fortsatt ikke noe promp fra gjærlåsen. Satsen står i rom med ca 20 grader C. Ifølge leverandør skal Alc % være 6 % på ferdig vare men den ligger jo nå på bare ca 3,5 %
Er litt usikker på om det er noe galt eller om den må stå mye lengere.
Håper noen kan dele sine erfaringer
Har satt en batch med Ekstra Spesial Stout ekstrakt fra Bryggselv.no. Denne har stått en uke og det har vært særdeles liten om ikke noe aktivitet i gjærlåsen. Benyttet tørrgjær av typen Safale S-04 som ble anbefalt. IG var 1.056 mens verdi etter en uke er 1.022. Det er nå så godt som ingen ting skum igjen på batchen og fortsatt ikke noe promp fra gjærlåsen. Satsen står i rom med ca 20 grader C. Ifølge leverandør skal Alc % være 6 % på ferdig vare men den ligger jo nå på bare ca 3,5 %
Er litt usikker på om det er noe galt eller om den må stå mye lengere.
Håper noen kan dele sine erfaringer