Hei
Har brygget en "black Hole" stout iht oppskrift fra Mikkeller boka..
2,80 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 29,2 %
2,40 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 2 25,1 %
0,65 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 3 6,8 %
0,60 kg Brown Malt (128,1 EBC) Grain 4 6,3 %
0,43 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 5 4,4 %
0,40 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 6 4,2 %
2,00 kg Brown Sugar, Dark (98,5 EBC) Sugar 7 20,9 %
0,30 kg Honey (2,0 EBC) Sugar 8 3,1 %
55,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 9 59,8 IBUs
55,00 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 10 64,4 IBUs
1,00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 11 -
75,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 12 17,1 IBUs
75,00 g Amarillo Gold [8,50 %] - Boil 5,0 min Hop 13 10,6 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35,49 ml] Yeast 14 -
Fikk OG på 1122 (Spot on) og volum 20-21 liter
Brygget 16/1 2015
Nå etter nesten 14 dager er det ingen synlig aktivitet i gjærlåsen of FG = 1050 sirka..
Etter lesing her på forumet ser jeg st det finne flere tiltak :
1: Sette opp varmen fra nå 21 C til 23 C
2: Tilsette ny gjær, eks Nottingham eller tilsvarende
3: Tilsette enzymer som bryter ned stivelse og deretter tilsette gjær (i tilfellet mye ugjærbart stivelse) Vet ikke hvilke enzym det her er snakk om..
Hvilke tiltak anbefaler dere ? Alle inspill mottas med takk
Har brygget en "black Hole" stout iht oppskrift fra Mikkeller boka..
2,80 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 29,2 %
2,40 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 2 25,1 %
0,65 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 3 6,8 %
0,60 kg Brown Malt (128,1 EBC) Grain 4 6,3 %
0,43 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 5 4,4 %
0,40 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 6 4,2 %
2,00 kg Brown Sugar, Dark (98,5 EBC) Sugar 7 20,9 %
0,30 kg Honey (2,0 EBC) Sugar 8 3,1 %
55,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 9 59,8 IBUs
55,00 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 10 64,4 IBUs
1,00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 11 -
75,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 15,0 min Hop 12 17,1 IBUs
75,00 g Amarillo Gold [8,50 %] - Boil 5,0 min Hop 13 10,6 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35,49 ml] Yeast 14 -
Fikk OG på 1122 (Spot on) og volum 20-21 liter
Brygget 16/1 2015
Nå etter nesten 14 dager er det ingen synlig aktivitet i gjærlåsen of FG = 1050 sirka..
Etter lesing her på forumet ser jeg st det finne flere tiltak :
1: Sette opp varmen fra nå 21 C til 23 C
2: Tilsette ny gjær, eks Nottingham eller tilsvarende
3: Tilsette enzymer som bryter ned stivelse og deretter tilsette gjær (i tilfellet mye ugjærbart stivelse) Vet ikke hvilke enzym det her er snakk om..
Hvilke tiltak anbefaler dere ? Alle inspill mottas med takk