Jeg er helt ny på dette feltet og ønsker å bli flink til å brygge, gjerne så fort som mulig, men jeg skjønner jo at det vil ta noen år før man begynner å bli litt dreven i faget.
Har et enkelt BIAB oppsett fra Bryggselv.no og har akkurat satt mitt første brygg (forsøk på Nøgne Ø Blonde) til lagring på flaske, og satt batch #2 med samme oppskrift til gjæring. Første brygg fikk for høy OG. Justerte opp mengden vann til skylling og mesking i batch #2 men er fremdeles litt unna i forhold til oppskrift, så satser på at neste batch vil ha tilnærmet korrekt OG.
Tenker å ikke fokusere så mye på utstyr nå i starten og heller fokusere på prosesser og tillegning av kunnskap, så får bedre utstyr komme etterhvert som jeg blir flinkere. Det første av utstyr vil nok bli temperaturkontroll under gjæring.
Istedetfor å prøve meg på mange forskjellige typer Øl med en gang tenker jeg at det kan ha sine fordeler å fokusere på en type til man føler at man begynner å få litt grep på denne
Så planen nå er å brygge samme oppskrift tre ganger på rad, for så å prøve en annen oppskrift av samme type brygg tre ganger. Så 3 X Nøgne Ø blonde, deretter 3 X 7Fjell Småtøs blonde.
Har valgt disse siden jeg da har fasit fra butikk som jeg kan sammenligne med.
Min erfaring fra å lære å spille instrumenter er at det ikke er først og fremst hvor mange timer du øver, men hvor målrettet og fokusert du bruker disse timene som gir resultater. Jeg regner med at det er mye det samme med brygging.
Ønsker innspill på mine tanker, og gjerne andres tanker og erfaringer rundt strategier for å lære seg faget.
Har et enkelt BIAB oppsett fra Bryggselv.no og har akkurat satt mitt første brygg (forsøk på Nøgne Ø Blonde) til lagring på flaske, og satt batch #2 med samme oppskrift til gjæring. Første brygg fikk for høy OG. Justerte opp mengden vann til skylling og mesking i batch #2 men er fremdeles litt unna i forhold til oppskrift, så satser på at neste batch vil ha tilnærmet korrekt OG.
Tenker å ikke fokusere så mye på utstyr nå i starten og heller fokusere på prosesser og tillegning av kunnskap, så får bedre utstyr komme etterhvert som jeg blir flinkere. Det første av utstyr vil nok bli temperaturkontroll under gjæring.
Istedetfor å prøve meg på mange forskjellige typer Øl med en gang tenker jeg at det kan ha sine fordeler å fokusere på en type til man føler at man begynner å få litt grep på denne
Så planen nå er å brygge samme oppskrift tre ganger på rad, for så å prøve en annen oppskrift av samme type brygg tre ganger. Så 3 X Nøgne Ø blonde, deretter 3 X 7Fjell Småtøs blonde.
Har valgt disse siden jeg da har fasit fra butikk som jeg kan sammenligne med.
Min erfaring fra å lære å spille instrumenter er at det ikke er først og fremst hvor mange timer du øver, men hvor målrettet og fokusert du bruker disse timene som gir resultater. Jeg regner med at det er mye det samme med brygging.
Ønsker innspill på mine tanker, og gjerne andres tanker og erfaringer rundt strategier for å lære seg faget.