Ørnegård
Norbrygg-medlem
Hei!
Vi skulle brygge en porter forrige helg med ca. 7 kg malt totalt, hvorav 20% (1,4 kg) Axa Bjørn Lettkokte havregryn. All malten (inkludert havregryn) ble blandet godt sammen.
Vi sleit skikkelig med stuck mash. Fikk ikke sirkulasjon uten å røre kraftig og stadig skrape silbunnen med en lang sleiv.
- Har lest at det kanskje kan hjelpe å samle havregrynene på toppen av mesken i stedet for å blande dem sammen med resten av malten?
- Mener også å ha lest at det kan hjelpe å male havregrynene?
Og så ser jeg at det også selges Axa Bjørn Store havregryn (http://www.axa.no/Vara-produkter/Gryn/Bjorn-Havregryn-Store/) - kanskje bruk av disse istedet for de lettkokte kan bidra til at det ikke blir stuck mash?
Andre tips?
Vi skulle brygge en porter forrige helg med ca. 7 kg malt totalt, hvorav 20% (1,4 kg) Axa Bjørn Lettkokte havregryn. All malten (inkludert havregryn) ble blandet godt sammen.
Vi sleit skikkelig med stuck mash. Fikk ikke sirkulasjon uten å røre kraftig og stadig skrape silbunnen med en lang sleiv.
- Har lest at det kanskje kan hjelpe å samle havregrynene på toppen av mesken i stedet for å blande dem sammen med resten av malten?
- Mener også å ha lest at det kan hjelpe å male havregrynene?
Og så ser jeg at det også selges Axa Bjørn Store havregryn (http://www.axa.no/Vara-produkter/Gryn/Bjorn-Havregryn-Store/) - kanskje bruk av disse istedet for de lettkokte kan bidra til at det ikke blir stuck mash?
Andre tips?