Som nybegynner har en, som med alle andre hobbyer, ofte null peiling på hva som menes med mange ting. Det som for en ekspert kan virke som den mest banale ting - kan for oss være et "major problem"!
Sukkerlake.
Skal snart flaske et nytt brygg og lurer på dette med å bruke sukkerlake.
Har nå 17,5 l brt til gjæring. 6 gr/l = 105 gr sukker.
Hvor mye vann bruker jeg når jeg koker det opp? Hvor lenge skal det koke?
Hvordan tilsettes laken? (skal tappe flaskene direkte fra gjæringskaret). Røres inn?
Hvor lenge skal det stå fra tilsetting til flasking? Temperatur denne tiden?
Gjæring/fermentering.
Ser for meg ut å være samme sak. Hvorfor brukes begge?
På Gjøvik sier mange "spaa eller roko", mens i Oslo sier de antakelig "spade"!
Er det så enkelt?
ABC
Ser at veldig mange spørsmål på forumet ofte dreier seg om de samme sakene.
Karbonering, gjæring, osv., osv.
Finnes det noen plass en forklaring om grunnprinsippene, kall det en "gyllen regel" for hvordan alt det forskjellige skal gjøres.
Forklart slik at en nybegynner skjønner det?
Sukkerlake.
Skal snart flaske et nytt brygg og lurer på dette med å bruke sukkerlake.
Har nå 17,5 l brt til gjæring. 6 gr/l = 105 gr sukker.
Hvor mye vann bruker jeg når jeg koker det opp? Hvor lenge skal det koke?
Hvordan tilsettes laken? (skal tappe flaskene direkte fra gjæringskaret). Røres inn?
Hvor lenge skal det stå fra tilsetting til flasking? Temperatur denne tiden?
Gjæring/fermentering.
Ser for meg ut å være samme sak. Hvorfor brukes begge?
På Gjøvik sier mange "spaa eller roko", mens i Oslo sier de antakelig "spade"!
Er det så enkelt?
ABC
Ser at veldig mange spørsmål på forumet ofte dreier seg om de samme sakene.
Karbonering, gjæring, osv., osv.
Finnes det noen plass en forklaring om grunnprinsippene, kall det en "gyllen regel" for hvordan alt det forskjellige skal gjøres.
Forklart slik at en nybegynner skjønner det?