Hei
Har et lite enkelt spørsmål når d gjelder å tappe øl på fat. Trenger man sukkerlake i fatet eller holder det kun med CO2 ?
Hvis du tenker på gassforbruk så bruk sukker på de ølene som ikke har vondt av smaken av karboneringssukker, og de som ikke er humledrevne. Co2 gir renere smak synes jeg, og du slipper å forringe et øl som bør være kaldt hele veien ved å ha det varmt for karbonering med sukker.
Har du testa dette ? Det trur eg ikkje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeg sendte inn et øl til NM for mange år siden som var karbonert med gass, og tappet på flaske etterpå. Jeg fikk full pott på skummet, og kommentar om veldig bra skum.Enig med Miguel.. Synes også at øl fra fat, karbonert med c02 smaker "renere" enn sukkerkarbonisert på flaske. Har dog opplevd at det på flaske har bedre skumhode når det kommer i glasset.