Enda en nybegynneroppskrift fra meg.
Malt:
4 kg Weyerman Bavarian Pilsner ekstrakt
1,5 kg Coopers dark ekstrakt
200 gr Brunt sukker
Humle(pellets):
60 min:
20 gr Cascade
60 gr Amarillo
15 min:
15 gr Saaz
20 gr Cascade
10 gr Amarillo
1 min:
15 gr Saaz
20 gr Cascade
10 gr Amarillo
Tørrhumle:
15 gr Saaz
40 gr Cascade
20 gr Amarillo
Gjær:
2 X Safale us-05 Rehydrert i nedkjølt vørter uten humle. Full fres i bøtta etter noen timer.
Partial boil på 15 liter, vannet ut til 25.
OG: 1066
FG: 1010
ca. 7,5 %
EBC: 41
Litt i mørkeste laget fant jeg ut, men det blir nok godt lell.
IBU: 68 rager
Tørrhumlet etter fire dager på 17 grader, og flyttet til 22 grader. Dette etter gjæringen hadde roet seg ned. Det lukter snadder fra gjærlåsen, så dette lover bra. :skitbra:
Malt:
4 kg Weyerman Bavarian Pilsner ekstrakt
1,5 kg Coopers dark ekstrakt
200 gr Brunt sukker
Humle(pellets):
60 min:
20 gr Cascade
60 gr Amarillo
15 min:
15 gr Saaz
20 gr Cascade
10 gr Amarillo
1 min:
15 gr Saaz
20 gr Cascade
10 gr Amarillo
Tørrhumle:
15 gr Saaz
40 gr Cascade
20 gr Amarillo
Gjær:
2 X Safale us-05 Rehydrert i nedkjølt vørter uten humle. Full fres i bøtta etter noen timer.
Partial boil på 15 liter, vannet ut til 25.
OG: 1066
FG: 1010
ca. 7,5 %
EBC: 41
Litt i mørkeste laget fant jeg ut, men det blir nok godt lell.
IBU: 68 rager
Tørrhumlet etter fire dager på 17 grader, og flyttet til 22 grader. Dette etter gjæringen hadde roet seg ned. Det lukter snadder fra gjærlåsen, så dette lover bra. :skitbra: