Jeg har laga en med tilstrekkelig med endringer til at jeg synes det må være lov å legge den ut. Den er "min" nå
. Litt mørkere - akkurat så den når opp til nedre grense i Norbryggs definisjon - litt sterkere, og litt andre humle- og maltvalg. Trur den blir brygga til uka.
OG 1.050 (88% effektivitet), FG 1. 011(77% attenuasjon), 5% ABV. 33 IBU, 50 EBC. 1 ts kalsiumklorid, 0,5 ts. magnesiumsulfat. Meske på 64 og 72 grader.
Malt til 30 liter før tapping
2,30 kg Muntons pilsnermalt
2,00 kg Lyst münchnermalt (Weyermann)
0,30 kg Mørkt münchnermalt (Weyermann)
0,40 kg Caramunich II
0,40 kg Pale choko
0,25 kg Carafa Special II
Humle
27 gr Merkur 13% @ 60
40 gr Saphir 4% @ 5
Gjær
Imperial L17 Harvest