MortenSickel
Norbrygg-medlem
Jeg tapper øl på flasker og har ingen planer om å slutte med det, men ser noen tilfeller hvor fat kan være en grei løsning - ligger noen oppkommende tilfeller hvor jeg skal brygge til en anledning hvor alt ølet vil bli brukt opp på kort tid.
Jeg mener å ha forstått at noen polykarbonat gjæringtanker også kan brukes til karbonering og lagring og direkte avtapping. Man må vel da ha en mulighet til å tappe av gjær og annet bunnfall som man ikke vil ha med inn i lagringen? Jeg ser for eksempel denne https://brewshop.no/produkt/blue-monday/apollo-30l-snub-nose-trykktank-komplett skal kunne brukes til både gjæring og lagring, men hvordan kvitter man seg med bunnfall her? Hva trenges av ekstrautstyr for å bruke denne til lagring og tapping?
Er det noen som har erfaring med dette (samme fat for gjæring og lagring/servering)?
Jeg mener å ha forstått at noen polykarbonat gjæringtanker også kan brukes til karbonering og lagring og direkte avtapping. Man må vel da ha en mulighet til å tappe av gjær og annet bunnfall som man ikke vil ha med inn i lagringen? Jeg ser for eksempel denne https://brewshop.no/produkt/blue-monday/apollo-30l-snub-nose-trykktank-komplett skal kunne brukes til både gjæring og lagring, men hvordan kvitter man seg med bunnfall her? Hva trenges av ekstrautstyr for å bruke denne til lagring og tapping?
Er det noen som har erfaring med dette (samme fat for gjæring og lagring/servering)?