Hvor mye vil bitterheten på humlepellets tape seg hvis det ligger vakumpakket i fryser?
Når jeg kjøper en 2011 East Kent Goldings som er merrket med 6,75%, har de tatt hensyn til tapet når humlen har blitt pakket om og merket? Eller er det opprinnelig bitterhet?
Jeg fant denne siden for å beregne bittertap, og kom frem til at EKG humle vil tape seg ca. 13% ved lagring vakumpakket i -18 grader 450 dager. Høres det fornuftig ut?
http://morebeer.com/brewingtechniques/library/backissues/issue2.1/garetz.html
Når jeg kjøper en 2011 East Kent Goldings som er merrket med 6,75%, har de tatt hensyn til tapet når humlen har blitt pakket om og merket? Eller er det opprinnelig bitterhet?
Jeg fant denne siden for å beregne bittertap, og kom frem til at EKG humle vil tape seg ca. 13% ved lagring vakumpakket i -18 grader 450 dager. Høres det fornuftig ut?
http://morebeer.com/brewingtechniques/library/backissues/issue2.1/garetz.html