Tappe ved 1040

Hei,

har en belgisk dobbel som har gjæret i snart tre uker, siste uke ikke endret seg. OG var 1092 og måling nå viser 1040.

Noe sier meg at det er for mye sukker til å kunne tappe uten å risikere flaskebomber, noen som har innspill på dette?

Hva kan evt gjøres for å få til ytterligere gjæring?

Har brukt belgisk tørrgjær fra Mangrove Jacks, og rehydrerte før det gikk i vørteren..

-Thomas
 
Høres veldig høyt ut. Bruker du refraktometer? Hva er oppgitt attenuasjon på gjæren?

Hvis du bruker refraktometer er faktisk FG 1.021 som gir ca 77% utgjæring.

Edit: Litt kjapp. Tror dette tilsvarer FG på ca 1.010. Da er det bare å tappe i så fall.
 
Sist redigert:
Har brukt Mangrove Jack - Belgian Abbey M47 en gang. Fikk da en utgjæring på 80%.
Har du oppskrift, bryggevolum og gjærmengde du brukte?
 
Det må jo ha vært no galt med gjæring
Prøv ny fersk belgisk gjær med høy utgjæring
og kanskje sukker?
det er ganske vanlig i belgisk sterkøl, hvor mye brukte du?
 
Jeg ville brukt omtrent det dobbelte mtp at det er MJ og en OG på 1.092, men noe av det er vel sukker. Tror også MJ trenger mer oksygen enn gjær fra Fermentis/Lallemand.
 
Forslag:

1 En skikkelig god omrøring for å få gjæra i kontakt med vørtern igjen

2 En massiv ny starter basert på avtappet vørter og ny gjær

3 En solid dose tålmodighet avløst av runder med fortvilet røring

Da kommer den nok ned til slutt.
 
Støtter forslaget om ny starter av ny gjær. Som tilsettes på "high krausen", dvs når det gjærer som best. Ville da ha stukket om til nye gjæringskar i den prosessen.
 
Tilbake
Topp