Ta deg en tur til Stockholm og dra innom Garlic & Shots, det må være right up your alleyJeg smaker bare hvitløk i store biter
offtopic, men jeg digger store bakte hvitløk
rå hvitløk kan jeg ikke fordra
Ta deg en tur til Stockholm og dra innom Garlic & Shots, det må være right up your alleyJeg smaker bare hvitløk i store biter
offtopic, men jeg digger store bakte hvitløk
rå hvitløk kan jeg ikke fordra
Jeg har faktisk adaptert "tørrhumling" til matlaging, alt av friske freshe ting, det går inn ved knockout. Lag indisk f.eks, hiv oppi korianderbladene tidlig? Sløsing, de går i ved knockout, og som noe man sper på etter at retten er servert.Tror du er inne på noe veldig riktig der miguel, all matlaging for eksempel , baserer seg på prosess. Hvis så ikke skulle være tilfelle så hadde det bare vært å hive alle ingredienser i en foodprossessor og servert
Tror det er mange likhetspunkter mellom ølbrygging og matlaging. ...pepre biffen før steking på sterk varme.. brent pepper og dårlig resultat... etcJeg har faktisk adaptert "tørrhumling" til matlaging, alt av friske freshe ting, det går inn ved knockout. Lag indisk f.eks, hiv oppi korianderbladene tidlig? Sløsing, de går i ved knockout, og som noe man sper på etter at retten er servert.
Tror det er mange likhetspunkter mellom ølbrygging og matlaging. ...pepre biffen før steking på sterk varme.. brent pepper og dårlig resultat... etc
Og hvordan skal man vite når riktig tidspunkt for der er da?CC en ipa til du er kvitt de store partiklene.
Og
Og hvordan skal man vite når riktig tidspunkt for der er da?
Det er ikke noe hint. Du må kjenne oppsettet ditt. F.eks så brukte jeg to døgn som standard i de småkjøleskapene mine, fra jeg startet å kjøle, skjulte elemeter bak veggen og ikke så mye OOMPF. I det svarte kjølskapet som hadde helt åpen fryserdel så tok det kanskje 24 timer, fordi tempen i det sank mye raskere.>Dette har du gjort mange ganger regner vi med gi oss ett hint hva vi skal se etter ?
Haha. Det er ikke noe rocket science bak dette. Ooompf betyr bare kjøleevne. Et kjøleskap som har elementer skjult bak veggen kjøler gjerne tregere enn ett som har de ute i det fri inne i kjøleskapet.OOMPF...start gjerne der hva i all verden betyr det da?
Nå er du litt utydelig miguel Skjønner ikke helt begrepet "dritten"
Var det så vanskelig å skjønne da? "Oomph" er kjøleeffekt, og "dritten" er det han har beskrevet før --> humlebiter og "grønska"OOMPF...start gjerne der hva i all verden betyr det da?
Nå er du litt utydelig miguel Skjønner ikke helt begrepet "dritten"
Utgjæringsprosent er noe jeg sliter litt med å få helt på plass. Ulike gjærtyper har forskjellige egenskaper med tanke på hvor langt de klarer å gjære ut ølet. S04 som er brukt i dette ølet gir seg typisk rundt max 80% utgjæring. Ut ifra dette kan det forventes at ølet vårt stopper på en SG rundt 1,015 - 1,018. Skulle det gjæret ned til 1,008 så ville dette betydd en utgjæring lagt opp på 80 tallet, noe som ikke er realistisk for S04.
Dersom vi hadde tilsatt sukker nå på slutten for å få senket FG, ville ikke det også ført til at utgjæringsprosenten hadde gått opp til ett nivå som er utenfor rekkevidden til S04. Skjønner ikke helt dette