Temperatur etter karbonering?

shg

 
Første brygg er på flasker, med sukkerlake. Når den har stått sine 14 dager i ca 20 grader, MÅ den da stå kjølig med en gang, eller kan jeg ha den på samme temperatur lengre?

Bruker kjelleren til gjæring nå, så der det normalt er ganske kjølig er det nå varmet opp. Og det tenkte jeg å fortsette med noen brygg til. Kjøleskapet er for lite, og ute er det minusgrader.
 
Ølet eldes mye raskere i romtemperatur enn kaldt. Det vil allikevel være drikkendes en stund. Jeg har heller ikke mulighet til å oppbevare 8 kasser øl kjølig...
 
Charlie Bamforth sier en del om dette. 10 °C kjøligere lagring dobler til tredobler holdbarheten.
 
Så hvis man lagrer en øl på 4 grader si en lys 4.5 til 6 % øl. Så er holdbarhet ca 1 år hvis man ikke har fått noe uhumskheter oppi. Da vil den holde ca 4 mnd på 14 grader?
 
Takk for svar ! Da blir flaskene stående i kjelleren til ølet skal drikkes, mens det gjærer i en dunk eller to ved siden av :)
 
Tilbake
Topp