Går helt fint. Jeg har kjørt denne gjæren i en kølschoppskrift etpar ganger på 13 grader. Blir godt øl, men mister kanskje litt av Wlp029 sitt smaksbilde. Skal du være helt typeriktig bør du nok opp litt på gradene. Men det er masse folk på diverse forum som mener at Wlp029 bør gjæres så lavt som 12-13 grader så det blir nok litt smak og behag.Ser ut til at jeg bommet på kjellertemperaturen, den ligger på 12 grader. Noen om har erfaring med Kølsch på denne temp? WLP029
Det er tydeligvis muligEr dette mulig? Brygget har stått i temp 14 grader i rommet og ca 17 grader på karet, OG gikk fra 1048 til 1008 på 2-3 dager.
Når gjær forbruker sukker så utvikles det energi, så ja det der er mulig.Er dette mulig? Brygget har stått i temp 14 grader i rommet og ca 17 grader på karet, OG gikk fra 1048 til 1008 på 2-3 dager.
Hadde et brygg som gikk mer ned enn det der på 2-3 dager, men gjæra litt høyere opp mot 20.joa den er grei, men utgjæring på 2-3 dager?