Temperatur Kølsch

Echo

 
Ser ut til at jeg bommet på kjellertemperaturen, den ligger på 12 grader. Noen om har erfaring med Kølsch på denne temp? WLP029
 
Jeg har laget en blond, med kölsch-gjær. Den gjæret jeg på 14,5 grader.
Veldig ren smak. Ikke kølsch-aktig.
Nå lager jeg kölsch med samme gjær, den står på 16 grader


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Best blonde ale, fra brulosopher, er en nokså populær oppskrift med wlp029 der den skal gjæres på 14,5. Det funker fint det.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ser ut til at jeg bommet på kjellertemperaturen, den ligger på 12 grader. Noen om har erfaring med Kølsch på denne temp? WLP029
Går helt fint. Jeg har kjørt denne gjæren i en kølschoppskrift etpar ganger på 13 grader. Blir godt øl, men mister kanskje litt av Wlp029 sitt smaksbilde. Skal du være helt typeriktig bør du nok opp litt på gradene. Men det er masse folk på diverse forum som mener at Wlp029 bør gjæres så lavt som 12-13 grader så det blir nok litt smak og behag.
 
Whitelabs oppgir at WLP029 trives best på 18-20 grader, og at den gjærer dårlig under 16 grader. Har en Altbier med den stående nå, og det stemmer bra med mine observasjoner.
 
Bryggselv skriver om denne at mange mener den bør gjære på lavere temperatur som 12-15 grader.
 
Ja, idéen er jo selvsagt at den skal gjære med færrest mulig bismaker. Referer bare det produsenten selv oppgir. Tenkte å teste en Kölsch på gjæren etter Altbieren, det er lenge siden sist.
 
Er dette mulig? Brygget har stått i temp 14 grader i rommet og ca 17 grader på karet, OG gikk fra 1048 til 1008 på 2-3 dager.
 
Hos meg virker det som stormgjæringen går meget raskt (på et par dager), men at det fortsatt skjer ganske mye en god stund etterpå. Etter så kort tid som dette ville jeg latt den stå 2-3 dager og så målt SG igjen. Sjansen for at den skal lavere enn din er nå er absolutt til stede etter bare 3 dager.
 
Tilbake
Topp