Temperatur under stormgjæring

Under stormgjæringen øker temperaturen i brygget med flere grader. Hvor mye effekt har dette?
Jeg har begrensede muligheter for å endre temperaturen i rommet jeg bruker til gjæring. Det er et bad med varmekabler som kan stillet på 1, 2 eller 3.

Dunken står på benken og rommet er ca 20 grader. Men under stormgjæringen stiger den ofte opp i 24 grader, noe som er litt høyt. Tenkte kanskje å lage en slags kjøleløsning til gjæringsdunken.
Hva tror dere om det?
 
Absolutt å anbefale. 24 grader er passe høyt for en vanlig ale.

Enkleste er å sette dunken i et vannbad, men det kreves jo arbeid underveis det og.
 
Jeg tror vannbad er undervurdert. I tillegg til at den termiske massen stiger og dermed demper evt. temperaturøkninger i ølet så fordamper jo vannet og dette trekker varme ut av vannet så lenge vannet er varmere enn omgivelsene.

Har ofte startet med et par "klaka" 1.5l-flasker i vannet som holder temperaturen litt i sjakk i begynnelsen.
 
Tilbake
Topp