FrodeSy
Norbrygg-medlem
Brygga munich dunkel 5. Juni. Meska 68 grader. OG 1.052. Saflager W34/70.
Gjæra kaldt 12 grader i 7 dagar, deretter jamn temperaturauke neste 5 dagar opp til 15,5. Kaldkræsja ned til 8 grader over 36 timar før den stod der i 14 dagar medan eg var på ferie. Då eg kom heim hadde den kome ned til 1.018 noko som tilsvarer 69 % utgjæring. Er redd dette betyr at den ikkje har gjæra ferdig, og tenkjer såleis at eg vil heve tempen nokre dagar for å sjekke dette før flasking. Første gong eg skal gjere dette og er usikker på kor stor temperaturauke gjæra toler pr time / døgn. Kva skal eg gjere?
PS! Har allereie auka til 10 grader i løpet av dagen.
Gjæra kaldt 12 grader i 7 dagar, deretter jamn temperaturauke neste 5 dagar opp til 15,5. Kaldkræsja ned til 8 grader over 36 timar før den stod der i 14 dagar medan eg var på ferie. Då eg kom heim hadde den kome ned til 1.018 noko som tilsvarer 69 % utgjæring. Er redd dette betyr at den ikkje har gjæra ferdig, og tenkjer såleis at eg vil heve tempen nokre dagar for å sjekke dette før flasking. Første gong eg skal gjere dette og er usikker på kor stor temperaturauke gjæra toler pr time / døgn. Kva skal eg gjere?
PS! Har allereie auka til 10 grader i løpet av dagen.