1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Terrassebrygging

En tråd i 'DIY' startet av -Tormod-, 3 Jun 2018.

  1. -Tormod-

    -Tormod-
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ikke så mye DIY over dette, men ett grilltrekk fra ebay (nærmest gratis) beskytter bryggeriet for vær og vind i en periode. Nå står dette i tillegg på en overbygd terrasse.. 20180603_222639.jpg 20180603_223521.jpg
     
  2. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvordan tenker du å sikre deg mot sporer av villgjær i luften? I går kveld jekket jeg noen flasker jeg har tatt vare på. To av brygga som ble gjort på terrassen hadde gått ned 10 poeng på flaske. Fra 1.010 og 1.008 til 1.000 og 0.998. Det var noen flotte sommerdager jeg brygga disse på, med sol og litt vind.
     
  3. -Tormod-

    -Tormod-
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hmm, det har jeg egentlig ikke tatt stilling til. Er av den oppfatning at mange drar med kjelene sine ut og brygger når været tillater det, da man slipper fuktproblematikken ved å brygge inne. Men det er jo noen minutter under nedkjøling av vørter før man får på lokket hvor noen ulumskheter i lufta kan finne veien ned i kjelen.
     
  4. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Med spiral kjøler blir det vanskelig å sikre seg, men med motstrømskjøler vel man få det mer lukket.
     
  5. okran

    okran
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Brygger nesten alltid ute. Er langt mer bekymret for problemer med fukt innendørs enn den teoretiske sjansen for mer uhumskheter ute. Stort sett har du vel samme lufta ute og inne - med mindre du bor i et hermetisk lukket hus?
     
    Thomas Søreide og Sarge liker dette.
  6. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg var heller ikke bekymret før etter jeg målte de to batchene fra mai og juni 2017 i går.
     
  7. okran

    okran
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    OK - jeg innser at det nok flagrer mer rare ting i lufta på en vindfull dag (og en vindstille dag også, sikkert) på terrassen enn i kjelleren eller på kjøkkenet. Men etter at det begynte å renne vann fra kjøkkenvifta etter at jeg hadde brygget dagen før, vender jeg ikke tilbake til kjøkkenet annet enn for DME-baserte småbatcher med kort koketid. Og ærlig talt - utebrygging går jo stort sett bra? Ikke skrem oss. For mitt vedkommende er det utebrygging eller slutt på brygging. (Og det siste skjer ikke...)
     
  8. TommyH

    TommyH
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Miðgarðr
    Det ser jo ut som om folk som brygger ute har overlevd hittil, så det går nok bra. Personlig brygger jeg slik at enkelte øl skal ha opptil ett års holdbarhet eller mer, og foretrekker bare av den grunn kjelleren fremfor terrassen. Gleder meg til det blir mulig for vanlige folk å brygge uti verdensrommet.
     
  9. -Tormod-

    -Tormod-
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Poenget er heller ikke at bryggeutstyret skal stå ute fra vår til høst. Men det er kjedelig å drasse alt ut og inn flere ganger enn man må. Satser på å klemme i veien noen brygg innenfor en kortere periode og grilltrekket kan være en liten beskyttelse mellom slaga.
     
  10. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Veldig mange som kun brygger ute, så ville ikke tenkt på det. Skal ikke forundre meg om flere brygger ute enn inne i land som Australia og USA. I USA brygger mange med gass også, og store gassbrennere egner seg best ute.
     
  11. Alien

    Alien
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Buskerud
    When I moved to Norway I soon realised brewing in the kitchen was the way to go, generally:
     

    Vedlagte filer:

Del denne siden