Tid i primær gjæringskaret..

Jeg satte i går mitt første brygg:

1 boks Cooper mexican cervesa
1 kg Coopers Brew enchancer
1 pk Safale S-04

OG 1040
Temp i rommet: 21.5 - 23.5 `C

Så mitt spørsmål er som følger:

Hvor lenge bør (eller kan) det stå i primær gjæringskaret før jeg har det på flaske?
 
Hei Jan og velkommen til forumet!

Tempen virker litt høy, så hvis du har et rom der det er rundt 18 gr så vil du få øl med en litt renere smak, som er mindre påvirket av gjæringsbiprodukter. Uansett, så blir det vel øl, skjønt man ikke kan forvente at dette kommer til å smake som en Corona (da brygget ditt bl a er overgjæret)

La det gjerne stå i primær gjæringskar i 2 uker, så vil det nok være ferdiggjæret :).
 
Det har stått i den temp i ca 1.5 døgn nå.. Har et rom der temp er rundt 16.5 og 17 `C er det ok og sette det i den temp nå ?
 
Vel, det er i tidligere gjæringsstadia at disse biprodukter dannes. Du kan jo prøve, men siden det er hovedgjæring så vil vel selve brygget generere såpass mye energi og varme at det uansett vil holde en forholdsvis høy temperatur. Uansett: gjør et forsøk  :yes:
 
Tilbake
Topp