Tidspunkt for diacetyl-rest

Hei,

har 50 L pils stående til gjæring, har stått i fra 24. juni. OG var vel ca. 1.060.

SG på fredag 8.7 var  1.020
SG i går      13.7 var  1.015.

Er det på tide å heve temperaturen til romtemp i noen dager, eller bør jeg vente lenger? Er det noe poeng i å heve tempen mer sakte enn bare å flytte spannet ut i 18-20C rom? Hvor lenge bør det stå etter at romtemp er nådd?

Gjæren er WLP 800 tsjekkisk pilsner. Mesket på 66 eller 67 grader.
 
Ja, du kan trygt sette ølet til ein dicetylrast. Det anbefales forresten å søke litt på forumet, ligger mykje stoff om diacetyl allerede ute.
 
Takk for svaret. Jeg har lest endel om det, men følte at det var litt motstridende meldinger. Vil spesielt unngå at gjæren danner ny diacetyl etter resten. Så når jeg hadde min egne tall å spørre etter, tok jeg sjansen :)
 
Tilbake
Topp