Tilsetting av DME.. Når??

Trenger kjapt råd..

Vi skal tilsette to kg DME i dagens brygg.. Vanligvis tilsetter jeg dette når det er 15 minutter igjen.. Spiller det noen rolle å tilsette det tidligere?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Odland skrev:
Spiller liten trille
Ikke helt enig... :)
for å binde proteiner/felle ut uklarheter ville jeg kokt den i 60 min.
nå er dme også i proteinfattig utgave, men vanlig dme vil gi uklarhet hvis den ikke kokes lenge nok.
Ta dette med en klype salt, da jeg kun har lest det, og aldri brukt dme selv... :)
 
Nå er alt i bøtta :)

50 liter med "Kinn Julefred". Byttet ut halvkilo DME med halvkilo Muscadavosukker..

OG 1.070.

Nå er det bare å be til ølguden.. I dette tilfellet wlp007..



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ingemarh skrev:
Nå er alt i bøtta :)

50 liter med "Kinn Julefred". Byttet ut halvkilo DME med halvkilo Muscadavosukker..

OG 1.070.

Nå er det bare å be til ølguden.. I dette tilfellet wlp007..



Sent from my iPhone using Tapatalk

wlp007 er jo en liten rakker, så den går vel på uansett den  ;)

Det var den første ferske gjæren jeg bruke og hos meg gjæret den ned en dobbel IPA fra 1.092 til 1.014 på få dager og da var det kun oksygenering ved å riste karet samt jeg brukte heller ikke starter. Hadde 3 rør gjær oppi 15 liter med 1.092.
Denne ble meget god, men er igang med å ordne meg magnetrører da dette ikke er noe å gamble på.
 
geokri skrev:
3 rør gjær på 15 liter er vel litt i overkant mye:)

3 rør uten starter med en og på 1.092

Ifølge mr. Malty underpitchet jeg med 0,7 rør. Gikk heldigvis bra  ;)

Gjæren var ikke blodfersk  ;)
 
Wlp007 gjør alltid jobben... Nå står den og fråder i kjelleren.. Snerrer som en sulten hyene..


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp