Hei!
Har noen ganske elementære spørsmål om gjær og tilsetting i vørteren (er dog fortsatt ny i gamet).
1. Kan både flytende gjær og frysetørret pulvergjær utvannes i 37 graders vann rett før tilsetting i vørteren?
2. Bør den utblanda gjærvæsken holde 37 grader når den tilsettes vørteren, eller kan den kjøles ned til 20+ grader?
3. Har lest at det å blande ut gjæren i vann en 20 minutters tid gjør at flere gjærceller overlever - stemmer dette?
Takker for svar!
Martin
Har noen ganske elementære spørsmål om gjær og tilsetting i vørteren (er dog fortsatt ny i gamet).
1. Kan både flytende gjær og frysetørret pulvergjær utvannes i 37 graders vann rett før tilsetting i vørteren?
2. Bør den utblanda gjærvæsken holde 37 grader når den tilsettes vørteren, eller kan den kjøles ned til 20+ grader?
3. Har lest at det å blande ut gjæren i vann en 20 minutters tid gjør at flere gjærceller overlever - stemmer dette?
Takker for svar!
Martin