ThomasC
Norbrygg-medlem
Hei!
Vi skal flaske en imperial stout i dag, der vi opprinnelig hadde tenkt å krydre brygget med kanel og nellik. Vi fant ut at vi ikke turde det, i tilfelle det ikke ble noe godt. Ble enige om at vi heller kunne koke opp vann med kanelstang og nellik oppi, og ha oppi noen av flaskene, bare for å se hvordan det blir.
Spørsmålet mitt er her da: Hvor mye vann burde det kokes opp, hvor mye kanel og nellik bør has oppi? Evt hvor lenge skal det kokes? Hvor mye av teen kan være passende oppi flaskene?
Ølet er en imperial stout som forhåpentligvis ligger på rundt 10%.
Takk på forhånd!
Vi skal flaske en imperial stout i dag, der vi opprinnelig hadde tenkt å krydre brygget med kanel og nellik. Vi fant ut at vi ikke turde det, i tilfelle det ikke ble noe godt. Ble enige om at vi heller kunne koke opp vann med kanelstang og nellik oppi, og ha oppi noen av flaskene, bare for å se hvordan det blir.
Spørsmålet mitt er her da: Hvor mye vann burde det kokes opp, hvor mye kanel og nellik bør has oppi? Evt hvor lenge skal det kokes? Hvor mye av teen kan være passende oppi flaskene?
Ølet er en imperial stout som forhåpentligvis ligger på rundt 10%.
Takk på forhånd!