Hei! Er det noen som har synspunkter på Tilsetting av salt i vørteren? Skal brygge en porter (clone Nøgne Ø), i kveld og lurer på om 2ts salt på en 50 litets bach kan være verdt å prøve?
Isåfall ville eg
a) venta til du har gjæra ølet
b) ha prøvd å salta litt mindre enn 50 liter første gongen - f.eks. prøva med 4-5 liter.
Om ein brukar corneliusfat er det jo raskt å ha litt på fat i ettertid om det skulle visa seg å vera ein suksess.
Jørn på Klostergården brygget ett lyst øl med sjøvann. Litt sært, men det var jo godt, spesielt til mat
Det var veldig lite sjøvann i den, husker ikke hvor my pr liter, men du kjente at det var der. Du får ringe å snakke med Jørn, veldig trivelig fyr som er gla i å dele erfaringer.Interessant! Det var vel neppe bare sjøvann? 1/2 rent sjøvann birdar som regel til oppkast og magesjau.. Kjenner de som har prøvd å koke spagethi i sjøvann på tur. ingen suksess. Det kunne vært spennende å fått vite noe om hvilke erfaringer de på Klostergården gjorde seg med det brygget? Hvem kan jeg kontakte?
Porteren vi brygget i går, var spot on på alle målinger og koser seg nå i kjelleren uvitende om hvike eksperimenter den vil bli utsatt for i framtiden.
1% salt høres veldig mye ut, det blir 200g i 20 liter, ev. ca. 5l sjøvann. Det er 10 ganger så mye som i gose oppskriften det linkes til.Klostergården bruker og sjøvann og tang i en stout dem har, fantastisk god. Anbefales. Det ga den kompleksitet og veldig god fylde. Tror det var totalt 1% salt hvis jeg ikke husker feil.
1% salt høres veldig mye ut, det blir 200g i 20 liter, ev. ca. 5l sjøvann. Det er 10 ganger så mye som i gose oppskriften det linkes til.
For en fjasebengel.
Interessant. Antakeligvis den Oslo sopp og nyttevekstforening "reklamerer" med at de skal servere på foreningens vårsammling. Vistnok brukt sukkertare?Klostergården bruker og sjøvann og tang i en stout dem har, fantastisk god. Anbefales. Det ga den kompleksitet og veldig god fylde. Tror det var totalt 1% salt hvis jeg ikke husker feil.